Hallands Nyheter går bra trots ägarkrisen

Hallands Nyheters ägare Stampen är under rekonstruktion. Men trots turbulenta tider går HN bättre än förväntat.

|

–Hallands Nyheter går väldigt bra och levererar vinst. Just nu är HN den prenumererade tidningen som går bäst i SLM (Stampen local media) i förhållande till sin budget, säger Viveka Hedbjörk chefredaktör på Hallands Nyheter.

Hur ser du på Stampen som ägare?

–Stampen har drivit en mer offensiv expansion än vad man har råd med. Med facit i hand blev det fel. Det är inte bra att ha en ägare som håller på att blidka fordringsägare, de blir inte så handlingskraftiga.

Läs också:Stampen förhandlar om nytt ägande

Som det ser ut just nu kommer inte Hallands Nyheters moderbolag, Stampen local media, att splittras upp.

– Det finns fördelar med att hålla ihop de olika delarna eftersom vi har gemensam administration och tekniska plattformar.

Men om rekonstruktionen trots allt slutar med att de ingående titlarna delas upp tror hon att det finns stora värden att hämta hos Hallands Nyheter för en annan ägare.

–Det finns ett stort intresse för vårt innehåll. När vi rapporterar om större händelser och gör granskningar får vi stor respons.

–HN har haft några tuffa år, men är på väg ur det. Nu ska vi hänga i de satsningarna vi gjort under året.

Dock så menar hon att det finns utmaningar för branschen i stort, men tror att tidningar kommer finnas kvar under lång tid framöver.

–Vanan att läsa en morgontidning till frukosten har försvunnit. Nyheter kommer att spridas via digitala medier men fördjupningar kommer finnas i print. Jag tror dock att prenumererade tidningar kommer att vara gratis vissa dagar.

Läs mer:

Vår strategi är att vara öppna

HN:s verksamhet påverkas inte