Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
Prova

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 1 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

Marcus Dahlber från Vessigebro ska anordna träff med a-traktorer i Varberg. Bilder: Privat

"Finns ett jättestort intresse för a-traktorer"

Marcus Dahlberg från Vessigebro ska anordna "Varberg/Kungsbacka SummerMeet 2017" den 27 maj. Träffen är till för dem som är intresserade av och kör a-traktorer.

Varför anordnar ni en sådan här träff?
– Jag har haft några träffar tidigare, bland annat en i Falkenberg förra året som blev ganska lyckad. Det kom över 150 personer. Då anordnade jag den själv, men nu är vi ett gäng från Falkenberg och Varberg som ordnar det ihop. Tanken är att samla så många som möjligt som gillar bilar, a-traktorer och mopeder. Det finns en del vuxna också som brukar dyka upp och som tycker det är intressant att se vad vi ungdomar har för bildelar. 

Vad händer under träffen?
– De som är intresserade kommer till Swedol, mitt emot McDonalds. Vi träffas där och pratar om bilar och mopeder och tittar på varandras a-traktorer. Sedan kör vi en runda inne i stan för att visa upp oss, då kan man se hur mycket tid en del har lagt på sina a-traktorer. Sedan tar vi oss till Kungsbacka och gör samma sak där. Det är kul att visa upp sig och att det är många som har det här intresset. Jag tycker också det känns bra att visa att det är många av oss som kör a-traktorer som håller oss till reglerna och inte håller på med buskörningar. Det är många med a-traktorer som kör vårdslöst, men det är också många som kör lugnt och sköter sig. 

Vad är det roligaste med a-traktorer?
– Det roliga är att man får köra dem och att göra i ordning dem. Det får ett högt värde när gamla bilar görs om. Mest roligt är det att fixa och visa upp dem. 

Hur stort är intresset för a-traktorer i Varberg och Falkenberg?
– Det finns ett jättestort intresse för a-traktorer här, för att vara så små orter. Vi är väldigt många som möts upp ganska ofta. Jag hoppas att träffen kommer att locka många med samma intresse och att det blir en bra dag med bra väder!

MEST LÄST