Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
Prova

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 1 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

1/68
ANNONS ▼

Bonuspappan & Plusmamman – Compassion Awareness vill förändra världen

Nytt avsnitt av Maria Åkessons och Martin Erlandssons podd från Varberg.

I avsnitt 59 besöker vi samtalspedagogerna Maria Hoffman och Louise Lyrhagen på Compassion Awareness i Kungsbacka. De vill förändra världen och lär oss mer om sorgbearbetning, medberoende och anhörigstöd.

Veckans tema är vad som kan hända i en bonusfamilj efter en skilsmässa eller dödsfall. Kan det i framtiden finnas ett juridiskt skydd, så att en före detta bonusförälder får rätt att träffa sina tidigare bonusbarn, om de godkänner det? Kan barn till och med få fler än två vårdnadshavare, som en slags adoption samtidigt som den biologiska föräldern finns kvar?

Podden sänds i samarbete med Familjeträdet – samtalsterapi för bonusfamiljer. Hör gärna av er till oss via Facebook, Instagram eller mejl: bonuspappan.plusmamman [email protected]

Här hittar du tidigare avsnitt av podden

Bonuspappan & Plusmamman är en podd om livet i en bonusfamilj, med tyngdpunkt på föräldraskap och relationer. Den skapades av Maria Åkesson och Martin Erlandsson i Varberg 2017. Musiken är skriven av Karin & Marcus Bodin och framförd av CC Campers (delar av låtarna ”Rent a tent” och ”Portable purple diesel kitchen”, från 2001).

Läs mer: Kändisar gästar halländsk familjepodd

Läs mer (inloggning krävs): Maria & Martin lever i en bonusfamilj

MEST LÄST