Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
Prova

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 1 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

1/10
ANNONS ▼

20-åringen åtalas för mord på Albin Einarsen

20-åringen som dödade Albin Einarsen åtalas för mord. Åklagarens gärningsbeskrivning visar att han utsatte sitt offer för kraftigt trubbigt våld mot ansiktet, att han tog strypgrepp om halsen och att han sedan lade honom i vattnet i en bäck.

Läs även: Mordet på Albin Einarsen – detta har hänt

Rubriceringen innebär att åklagaren Gisella Sjövall anser att 20-åringen haft en rad möjligheter att besinna sig, men att han genom sina egna val fortsatt med våldsutövningen.

I åtalet beskrivs hur 20-åringen tilldelat Albin Einarsen knytnävsslag i ansiktet, tagit stryptag runt hans hals och utsatt hans huvud och överkropp för upprepade slag med ett trubbigt föremål eller att han bankat honom mot ett trubbigt underlag.

20-åringen misstänks sedan ha burit Albin Einarsen till bäcken där han hittades. Han lade honom först på marken en bit ifrån bäcken och tog sedan tag i kroppen och drog ut den och lämnade sitt offer liggande i vattnet.

Åklagaren sammanfattar händelseförloppet med att 20-åringen genom sin våldsutövning uppsåtligen tillfogade Albin Einarsen de dödliga skadorna och att han genom sitt handlande visat den särskilda och synnerliga hänsynslöshet som krävs för att gärningen ska kunna betraktas som mord.

Åtalet anger tydligt att Albin Einarsen avled till följd av våldet och de skador och slutligen de åtgärder som 20-åringen utsatt honom för.

Gisella Sjövall garderar sig dessutom i åtalet och beskriver att 20-åringen genom sitt agerande ”under alla förhållanden” orsakade Albin Einarsens död genom grov oaktsamhet.

Den åtalade 20-åringen har erkänt att det var han som dödade Albin Einarsen.

MEST LÄST