15 misstänkta - narkotikainsats i Halmstad

Under en insats i centrala Halmstad tog polisen i natt in 15 personer misstänkta för narkotikabrott. Presstalesmannen Christer Fuxborg menar att resultatet av insatsen speglar hur helgfestandet ser ut i stora delar av Sverige. – Det är en salig blandning av de vanliga festdrogerna som cannabis och amfetamin, säger Fuxborg.

ANNONS
|

De 15 personerna togs in för provtagning under natten, misstänkta för narkotikabrott för eget bruk efter en planerad narkotikainsats från polisens sida i centrala Halmstad.

Polisens presstalesman Christer Fuxborg uppger att han i nuläget inte vet i vilka åldrar de misstänkta är eller om de handlar om både män och kvinnor.

– Ibland har vi möjligthet att synas lite mer och göra sådana här insatser. Det handlar inte om några större mängder, utan det är väl framför allt misstankar om narkotika brott för eget bruk, säger presstalesmannen.

Han uppger att han inte har sett någon rapporter om vilka preparat de misstänkta personerna tros ha använt.

ANNONS

– Det är nog allt från cannabis till amfetamin och de vanliga helgfestdrogerna om man kan kalla dem så. Det är tyvärr så här det ser ut i samhället och när vi gör sådana här insatser speglas det av resultatet.

Fuxborg menar att fredagskvällen i Halmstad troligen inte sticker ut från någon annan helgkväll i staden eller helgkvällar andra stora svenskar städer.

– När vi gör sådana här insatser syns det men jag är övertygad om att det hade sett liknande ut vilken kväll vi än hade gjort en sådan här insats, säger presstalesmannen.

ANNONS