Här blir det 27 grader varmt

Nu kommer värmen tillbaka igen. Lägligt nog till sommarens start.

ANNONS
|

Sedan värmechocken i början av månaden har många västsvenska längtat efter att få uppleva hettan igen och lapa sol. Men nu behöver du inte vänta längre. Det är dags att plocka fram bikinin och sandalerna - värmen kommer tillbaka i nästa vecka. Lägligt nog till första sommarmånaden, skriver Göteborgs-Posten.

I flera veckor har vismåhuttrat under kyliga mornar och svettatsi knökfulla bussar där AC:en har stått på maxvärme. Men nu slipper vi det. I alla fall i några dagar.Från och med i helgen börjar temperaturerna att öka.

– Temperaturmässigt blir det 14 till 17 grader under lördagen. Upp över 20 på söndagen.Men en hel del moln ligger över Västkusten. Tidvis kommer det att förekomma någon skur, säger Kristoffer Molarin, meterolog på vädertjänsten Foreca.

ANNONS

Men på måndag, då kommer den riktiga värmen söderifrån.

– Värmen börjar röra sig in ifrån Afrika och tar under helgen över hela den europeiska kontinenten. Den vamare luften fortsätter att trycka på söderifrån och det blir stabilare väder, säger Kristoffer Molarin.

Under större delen av nästa vecka kommer vi att ha sol, blå himmel och minst 20 grader.

– Det blir 21 till 24 grader, lokalt uppemot 25 grader och övervägande sol, säger Kristoffer Molarin.

Men på flera hålli Västsverige kommer det att bli över 25 grader, framför allt på tisdag och onsdag. Både i Kungsbacka, Halmstad och Göteborg säger prognosen att det kommer att bli över 27 grader.

Och för alla Håkan-fans kommer det goda nyheter: på lördag och söndag i nästa vecka väntas vädret vara fortsatt stabilt och varmt.

ANNONS