Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
Prova

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 1 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

1/159
ANNONS ▼

Värme och glädje i prideparaden

Glädje, kärlek, värme, solsken och en parad som aldrig verkade ta slut. Pride Falkenberg lockade mängder av människor till stan och på Vallarna fortsatte festen.

Redan vid elvatiden myllrade det av människor i närheten av Mötesplats Mölle och i Storans trädgård.  Polisen, räddningstjänsten, bildningsförbund, fackliga organisationer, politiska partier och andra organisationer passade på att visa upp sig. Flera serveringar hade flyttat ut på gatan och grilloset ringlade sig förföriskt över Torggatan. 

I Storans trädgård uppträdde bland annat dragshowartisterna Queens of Gothenburg och Jessica Engelbrekt som sjöng egna låtar. 
När paraden lämnade Torggatan för att ta en sväng ner mot Storgatan och passera över Tullbron hördes det över hela stan. Tusentals falkenbergare med prideflaggor i händerna och med färgsprakande kläder dansade, hoppade och sjöng sig genom stan mot Vallarna. 

Att flytta Pride-konserten till Vallarna gav en helt ny inramning till festen och publiken fyllde varenda bänkrad på den stora utomteatern. Framför scenen dansade gamla och unga och artisterna fick glädjen att stiga till nya nivåer. 

Kålle Gunnarsson la ribban genom att dra igång Rise Like a phoenix, eurovisionsvinnarlåten från 2014 innan det var dags för Magnus Carlsson att ta över.
– Happy pride! Är ni på schlagerhumör? frågade artisten innan han drog av tre låtar, varav två var välkända toner för publiken. Möte i gamla stan och Kom hem som fick Vallarna att svänga ordentligt. 
Pride Falkenbergs huvudtalare var förra året huvudartist, Andrés Esteche.
– Det är en enorm ära för mig att få stå här i dag. HBTQ-rörelsen går framåt, men kampen är långtifrån vunnen. Därför är det så fint att få känna stöd och så mycket kärlekt här. Vet ni att i tio länder i världen är det dödstraff för att den som älskar någon av samma kön.

MEST LÄST