Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
Prova

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 1 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

UT I KYLAN. Hallandstrafiken ger upp tanken på en vänthall på Stortorget. "Den blev lite mycket av ett tillhåll", menar Bo Björkner hos hyresvärden Fabo.
UT I KYLAN. Hallandstrafiken ger upp tanken på en vänthall på Stortorget. "Den blev lite mycket av ett tillhåll", menar Bo Björkner hos hyresvärden Fabo.

Vänthallen försvinner: "Blev ett tillhåll"

Den igenbommade vänthallen vid Stortorget kommer inte öppnas igen. Hallandstrafiken har överlåtit hyreskontraktet till Pressbyrån.

De senaste åren har vänthallen vid busshållplatserna på Stortorget varit stängd av och till. Nu senast har den hållits helt stängd sedan någon gång i höstas, enligt Hallandstrafikens planeringschef Daniel Modiggård.

I november sa Hallandstrafiken upp hyreskontraktet, som därmed löper ut den 28 februari.
– Under ett par års tid har vi haft problem med att vänthallen använts till annat än dess ändamål. Utifrån det har vi haft diskussioner med Pressbyrån som uttryckt intresse att överta lokalerna, säger Daniel Modiggård, planeringschef på Hallandstrafiken.
Den 1 mars tar Pressbyrån över. Enligt Daniel Modiggård ska det inte leda till någon försämring för bussresenärerna.
– Utifrån de diskussioner vi haft ska de möjliggöra att resenärerna kan vänta inomhus när butiken har öppet. Vi kommer gemensamt att montera upp informationsskärmar så att busstider och annat synliggörs inuti Pressbyråns lokaler, säger han.

Men någon vänthall i Pressbyrå-regi ser det inte ut att bli. Enligt kommunens fastighetsbolag Fabo, som äger och hyr ut byggnaden, finns det ingenting i hyresavtalet som säger att Pressbyrån är skyldiga att bevara vänthallen.
– Nej, det ska bli en ny butiksdel, säger Bo Björkner, fastighetschef på Fabo.
Ser ni på Fabo inget problem med att en lokal där folk kunnat vänta på bussen vid dåligt väder försvinner?
– Så vitt jag vet har den knappt varit öppen alls de senaste åren så det blir ingen större skillnad. Det har ju varit en del bekymmer med att den blev lite mycket av ett tillhåll. Numera finns det ju dessutom väntkurer på bussidan, säger Bo Björkner.
Han säger att Pressbyrån kommer att betala samma hyra som Hallandstrafiken för den forna vänthallen. Men vad den summan ligger på vill han inte tala om.
– Det är en affärshemlighet, säger Bo Björkner.

MEST LÄST