Arkivbild.
Arkivbild. Bild: Pontus Lundahl/TT

Två till sjukhus efter båtolycka

Polis, räddningstjänst och Sjöfartsverket larmades till Morups Tånge utanför Falkenberg efter att två personer ramlat i vattnet. En av de kunde själv ta sig in till land men ett stort sökpådrag inleddes efter att den andre personen saknades efter olyckan.

ANNONS
|

SOS alarmet om ett misstänkt drunkningstillbud kom strax efter klockan fyra på onsdags eftermiddagen när två personer hamnat i vattnet utanför Morups Tånge. De hade varit ute i en gummibåt när de ramlat i vattnet och en av de kunde själv ta sig in till land. Den andra personen sågs först inte till i vattnet efter olyckan och en omfattande sökinsats drogs igång.

Räddningstjänst, polis, ambulans och sjöfartsverket larmades samtidigt som en helikopter kallades in från Göteborg.

– De uppgifter vi har att gå på är att det befinner sig en person i vattnet som saknas men vi söker efter den försvunna personen just nu, sa Britt Samuelson, stabsmedlem på sjö- och flygräddningscentralen vid halv fem tiden.

ANNONS

Strax innan klockan 17 kom uppgifter om att personen har återfunnits men det finns inga rapporter om skadeläget.

– Två personer hamnade i vattnet och en av de tog sig in till land själv och sedan assisterade vi med att hämta upp den andra personen som först rapporterades saknad. Båda är förda i land och den första personen har lastats i ambulans till sjukhus. Jag tror att även den andra personen lastas just nu men jag har inga övriga uppgifter om skadeläget, sa Peter Stened, inre befäl på räddningstjänsten Väst vid 17.15.

Båda personerna fördes i ambulans till sjukhus men det finns än så länge inga ytterligare uppgifter om skadeläget för de inblandade.

ANNONS