Tre män begärs häktade för grovt narkotikabrott

Tre män begärdes häktade på torsdagen, misstänkta för att ha odlat cannabis i ett bostadshus en bit från Vessigebro. Avslöjandet har ingen koppling till den tidigare odlingen i Vessigetrakten.

ANNONS
|

Kammaråklagare Sonja Seligmannvill inte närmare uttala sig om omfattningen av den avslöjade cannabisodlingen, men säger att den enligt hennes bedömning klart överskrider gränsen för grovt narkotikabrott – vilket rimligen innebär att det rör sig om några kilo cannabis.

De trepersoner som nu är anhållna och ska ställas inför häktningsdomaren är inte själva skrivna på orten, utan hemmahörande i Halmstad.

Husrannsakan skedde redan den 22 december i fjol, men enligt åklagaren har det sedan tagit tid med analyser av fynden, tekniska utredningar och att koppla personerna till brottsplatsen. Därför är det först nu som man går fram med frihetsberövanden.

ANNONS

Av de tre personersomär begärda häktade är två 25 år gamla och en 22 år gammal.

I januari avslöjades en större cannabisodling i en industrilokal i Vessigebro, och sex inblandade har i det fallet dömts för sin medverkan. Men de båda odlingarna ligger en bra bit från varandra och har enligt åklagaren inget samband.

ANNONS