Tjuvarna greps direkt tack vare kameror

Under natten till tisdag greps tre personer för försök till stöld på Falkenberg Recycling.

ANNONS
|

Runt halv två tiden under natten tog sig två unga män och en kvinna in på det 34 000 kvadratmeter stora området på Magasinsvägen, intill Terminalbolaget. De tre upptäcktes av väktare när de rörde sig vid ett lastbilssläp som stod parkerat på skrotgården. Väktarna slog larm och tre poliser samt en hundförare kallades till platsen.

Personerna greps på plats och misstänks nu för försök till stöld. Både männen och kvinnan släpptes efter förhör under morgonen men misstankarna kvarstår.

Falkenberg Recycling arbetar med metallåtervinning. Man köper upp metaller och järnskrot som bearbetas och sedan säljs vidare. Det mesta går på export.

ANNONS

Problem tidigare

Företaget har tidigare haft ganska stora problem med inbrott och stölder innan man satte upp kameraövervakning för några år sedan.

– Då tog vi ganska många direkt och sedan har det lugnat ner sig. Bevakningsföretaget ser om det är någon på området och larmar polisen och oss, förklarar Ida Andersson på Falkenberg Recycling.

Inte välplanerat

Metaller och verktyg är det som tjuvarna vanligtvis har varit ute efter. Stölderna har genomförts både av organiserade ligor och drogpåverkade personer.

– Men de mest värdefulla grejerna har vi inlåsta och det verkar som att det här inte har varit så välplanerat utan mer spontant. Ungdomar som varit ute efter ”bra-att-ha-grejer”. Bland annat hade de tagit ett par byxor. De har varit inne i någon container och uppe i några maskiner och rotat, konstaterar Ida Andersson.

ANNONS