Syran brände hål på hennes finger

Tatueringen på fingret skulle gå bort med kemisk peeling, lovade hudkliniken. Men Madelene Jeppsson fick tredje gradens brännskada och tvingades till en hudtransplantation.

ANNONS
|
En liten tatuerad dödskalle på vänster långfinger blev inte som Madelene Jeppsson från Halmstad hade tänkt sig. För en dryg vecka sedan vände hon sig tillAtlas Laser AB i Falkenberg för att ta bort den med så kallad kemisk peeling. – Den kommer att gå bort helt sa hon, berättar Madelene Jeppsson som betalade 500 kronor för behandlingen som utfördes av kvinnan som driver Atlas Laser. – Hon sa själv att det var TCA-syra. Men det kan jag ju inte veta. Hon hade det i ett glas. Hon strök på tre gånger och det rann ner på sidorna. Jag fick ingen bra känsla och det började göra väldigt ont efter ett par minuter, säger Madelene Jeppsson.

Dagen efter behandlingen hade Madelene Jeppsson fortfarande mycket ont och gick med sitt svullna finger till vårdcentralen. Därefter gick allt mycket fort. Behandlingen hade bränt ett djupt hål och dödat både hud och nerver på väg ner mot benet. Madelene Jeppsson skickades akut till Malmö där hon sövdes medan läkare transplanterade hud från armen till det skadade fingret.

– Nu är jag sjukskriven i tre veckor och har lagt ut jättemycket pengar. Det kommer att bli ärr och känseln kommer jag nog inte att få tillbaka.

Under hela tiden efteråt har Madelene Jeppsson haft kontakt med kvinnan som utförde behandlingen.

ANNONS

– Jag får ingenting från mitt försäkringsbolag. De säger bara att har hon ett registrerat företag så har hon en patientförsäkring som täcker dina kostnader. Men hittills har jag inte ens fått tillbaka de 500 kronorna som behandlingen kostade, säger Madelene Jeppsson.

Även om kvinnan och Madelene Jeppsson har haft en löpande kontakt via sms, där kvinnan lovat att hjälpa henne, har nu tålamodet sinat. Till slut anmälde hon skadan till polisen.

– Jag ville ge henne chansen men märkte ganska tidigt att hon inte tog det här på allvar. Hon verkar vara mest intresserad av att mina vänner ska plocka bort bilderna på fingret från Facebook, säger Madelene Jeppsson.

Läs också ledaren:Obalans i konsumentskyddet
ANNONS