Sympatierna spretar när arenan invigs

På söndag klipps bandet till den nya arenan. Men han som håller i saxen håller på motståndarna och för underhållningen står en AIK:are. Eller?

ANNONS
|

Så var det äntligen dags att beträda den gröna mattan på riktigt. På söndag invigs Falcon Alkoholfri Arena och det görs naturligtvis inte utan celebriteter. Frågan är hur det är med sympatierna.

Pianovirtuosen Robert Wells, som ska bidra till den festliga premiärstämningen, torde vara en av Sveriges mest välkända AIK:are vid det här laget.

– Nja, vet du vad,när det gäller hockey så stämmer det men i fotboll följer jag båda. Det var skitjobbigt när AIK mötte Falkenberg och jag kom på mig själv att jag jublade lika mycket åt båda lagen, säger Robert Wells som är medlem i Stockholmsklubben sedan 1966.

ANNONS

Invigningen sammanföll lyckosamt med artistens sedan länge inplanerade show på Falkenbergs Stadsteater samma dag. Exakt vad hans bidrag till invigningen består i vill han dock hålla hemligt tills vidare, men det kommer att "bli musikaliskt", lovar han.

– Det är ett oerhört ärofyllt uppdrag att få vara med och inviga arenan. Jag älskar verkligen att gå på fotboll i Falkenberg och försöker att gå så ofta jag kan, säger Robert Wells som i alla fall är tydlig på en punkt:

– Det är en stor skillnad att i atmosfären mellan att gå på fotboll i Falkenberg och att titta på AIK. Jag går sällan på fotboll i Stockholm nu. Det är lite töntigt att se så mycket poliser på ett sportevenemang.

Ett möjligen något mer formellt uppdrag har oppositionsrådet Per Svensson (S). Politikern, som kommer att klippa bandet på söndag, är förvisso en hängiven fotbollssupporter – men av Östers IF, laget som Falkenbergs FF premiärspelar mot samma dag.

"På söndag klipper jag band på alkoholfria arenan. Med medlemskortet närmast hjärtat!" skrev han i veckan på Twitter och pyntade tweeten med en bild på sitt ÖIF-kort.

– Nu får jag det tufft. Men så är det. Jag har hållit på Öster sedan barnsben. Man kan ta smålänningen ur Småland men aldrig Småland ur smålänningen, säger oppositionsrådet som följer sitt lag aktivt.

ANNONS

Trots sympatierna tvekade han aldrig inför det hedrande uppdraget att inviga Falkenbergs nya hemmaborg.

– Mitt hjärta klappar för båda lagen, men lite mer för Öster. FFF är absolut mitt andralag och framförallt så var Hasse Eklund min stora barndomsidol, säger Per Svensson som syftar på FF:s tränare med förflutet som skyttekung i just Växjölaget Öster.

Invigningstalet lämnar han dock över till en meningsmotståndare med odelade sympatier för Laget vid havet, kommunrådet Mari-Louise Wernersson (C).

ANNONS