Solig måndag med pengaregn över falkenbergare

Vilken måndag! Det regnade inte manna från himlen, men nästan. En falkenbergare blev miljonär, en vann en ny bil och flera fick tillskott i kassan.

ANNONS
|

Postkodlotteriet kom till Falkenberg med ett tv-team och HN följde med en stund när ”Kicken” Lundqvist åkte runt och delade ut vinster. Den första hade redan överlämnats på Bromma flygplats. En av vinnarna var i Stockholm på kurs och åkte med samma plan som tv-gänget till Halmstad.

”Kicken” Lundqvist spelar trummor i hårdrockbandet The Poodles till vardags skulle man kunna säga. Men egentligen är det tvärtom.

– Vi spelar mest på helger så det passar bra att vara programledare i veckorna.

Men det blir inte alltid riktigt som man tänkt sig. Vinnaren på första anhalten var inte hemma. En missuppfattning om tiden gjorde att schemat fick läggas om lite.

ANNONS

Bättre lycka på Fajansskolan. Gunnel Ågren är egentligen pensionär, men jobbar i vikariepoolen och hoppar in som fritidspedagog och särskild resurs när det behövs.

– Är jag här för att sätta upp en dansshow, för att du ska klippa mig eller av någon annan anledning? undrar ”Kicken”.

Gunnel förstår först inte eftersom hon inte brukar titta på tv-programmet. Men snart går det upp ett ljus.

– Jag var med i lotteriet för några år sedan och gick sedan ur. Vilken tur att jag gick med igen!

Hon fick lite Ågren för att kollegorna lämnades ensam en stund medan hon filmades. Men 200 000 kronor blev hon förstås glad för.

Maj-Britt Björklund på Gråstensvägen blev ännu mer överväldigad. Hon vann både 100 000 kronor och en ny bil värd 337 000 kronor.

– Att inte hjärtat stannar. Det är ju ett under! Förra julen stal de alla mina pengar och länsade mitt konto. Men jag fick skylla mig själv då jag lämnat koden i plånboken, konstaterar en lätt chockad Maj-Britt.

Miljonvinnaren visade sig vara bortrest. Men sammanlagt delades 3,5 miljoner kronor ut i programmet som sänds på fredag i TV4.

PostkodLotteriet

Är Sveriges största lotteri och har ungefär en miljon kunder. Under varumärket finnsbland annat PostkodMiljonären som sänds i TV4. Överskottet från PostkodLotteriets produkter går till 56 ideella organisationer. Sedan starten 2005 har PostkodLotteriet genererat 7,2 miljarder till välgörenhet och samtidigt gjort fler än 700 svenskar till miljonärer.

Cirka 40 procent av intäkterna går tillbaka till lottköparna som vinster. Drygt 25 procent är kostnader, såsom tv-underhållning, IT-drift, marknadsföring, försäljning och personalkostnader. Överskottet på nära 35procent gårtill lotteriets välgörande ändamål.

ANNONS