Skräcken: Orm krälade upp ur duschbrunnen

Karin Torstensson var med om en riktig mardrömsupplevelse.

ANNONS
|

Under fredagseftermiddagen varKarin Torstensson, till vardags landsbygdsutvecklare i Falkenbergs kommun, med om något som låter lite som en scen ur en skräckfilm.

– Jag kom hem efter att ha varit ute hela dagen, hoppade in i duschen och började tvåla in mig. Plötsligt tittade jag ner och såg något kommakrypandeur brunnen, berättar hon.

Det visade sig vara en livs levande liten orm som krälade upp ur avloppet i hennes hus i Gräsås.

– Jag fick panik, sprang ut i köket och fick tag i en skidstav att försöka mota undan den med, säger hon.

Hon ringde efter förstärkning och ett helt gäng personer kom dit för att försöka få ut ormen. Men dågick den plötsligt inteatt hitta, trots att vännerna vände upp och ner på det mesta.

ANNONS

– De började väl nästan tro att jag bara hittat på eller inbillat mig. Men sedan kom någon på att det finns ett litet hålrum under toastolen. De lyfte på den och där låg ormenoch väste.

En av de vännerna arbetar somrörmokare och hade ett par riktigt tjocka gummihandskar i sin bil. Med dem greppade han tag i ormen, som släpptes ut i skogen en bit bort.

– Man hör ju skrönor om sådant här ibland. Men det fanns inte ens i min fantasi att det skulle kunna krypa upp en orm när jag duschar. Usch, det var riktigt vidrigt.

Det råder viss osäkerhet om vilken sorts orm det var. Karin Torstensson var till en början övertygad om att det var en huggormsunge, eftersom hon och andra som var med tycker sig ha uppfattat ett zickzack-mönster på ormens rygg.Men efter ett ha studerat bilden som en av vännerna tog lutar hon åt att det kanske kan vara en snok.

– Det är nog säkrast att du bara skriver orm, säger hon.

För att undvika en repris på duschincidenten har Karin Torstensson varit i kontaktAnticimex, som förklaratatt ormar inte är något de sysslar med.I stället blev hon kopplad till en huggormsexpert som rekommenderaten ordentlig genomspolning av avloppssystemet.

ANNONS

– Nu ska en slamfirma komma hit och spola ur så att det inte finns någotormbo eller liknande där. Ormar stöter man ju på i skogenibland, det är ingenting konstig.Men de ska inte finnas i badrummet,säger Karin Torstensson.

ANNONS