Tullbroskolans idrottshall. Vacker 1960-talsbyggnad, men med skit i hörnorna. Bild: Håkan Bergström
Tullbroskolans idrottshall. Vacker 1960-talsbyggnad, men med skit i hörnorna. Bild: Håkan Bergström

Skolans idrottshall har varit dåligt städad

Tullbroskolans idrottshall i Falkenberg har varit så dåligt städad vid inspektioner att miljö- och hälsoskyddsförvaltningen nu hotar kommunen med vite om inte bättring sker.

ANNONS
|

Det är fyra inspektioner i september i fjol, i januari, mars och nu senast i juni i år som gör att miljö- och hälsoskyddsförvaltningen överväger att med ett betalningskrav sätta press på den för idrottshallen ansvariga kommunala förvaltningen, kultur och fritid.

Den 12 september 2016 konstaterade inspektören att det fanns påtagliga brister i städrutinerna, både vad gällde den dagliga rengöringen av omklädningsrum, duschar och toaletter och storstädningen av lite mer svåråtkomliga delar i hallen i Tullbroskolan: vissa väggar, armaturer, högt belägna ytor med mera.

Det var inte någon påtaglig bättring vid uppföljande inspektioner i början av 2017 när det gällde städningen inne i själva hallen. Även de ansvariga förklarade sig missnöjda med entreprenörers stor- och höghöjdsstädning och lovade en mer noggrann kontroll, att följa upp lokalvården en gång i månaden.

ANNONS

Men när miljö- och hälsoskyddsförvaltningen sedan kom på besök den 14 juni 2017, så ansåg inspektören att missförhållandet kvarstod. Alltjämt dåligt städat alltså.

Därför börjar nu tålamodet tryta, och i ett brev till kultur- och fritidsförvaltningen förklarar miljö- och hälsoskyddsinspektören att man ”avser att vitesförelägga er om att ta fram fungerande städrutiner för både daglig och sällanstädning i Tullbroskolans idrottshall”.

Men först inväntar man ett svar på kritiken.

ANNONS