Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Rekord på Wheels and Wings

Det blev rekord i både bilar och besökare under helgens fordonsfestival.

17 000 besökare och 5200 fordon deltog under helgens Wheels and Wings. För femte året i rad samlades veteranfordon på Falkenbergs motorbana och i stadens centrum. Det innebär dubbelt rekord.

– Vi kom över den magiska gränsen på 5000 fordon, så det var jättekul, säger Veronica Karlberg.

LÄS MER: Nu har Wheels and Wings rivstartat

Förra året var det 14 000 besökare och redan innan årets siffror var klara vågade Veronica Karlberg hoppas på att de skulle slås. 

– Vi hade det lite på känn när vi var på plats och tittade ut över motorbanan.

Trots att siffrorna var högre än någonsin var det en lugn och städad festivalhelg. Enligt polis och räddningstjänst har det bara kommit in enstaka fall av misshandel, fylla och skadegörelse och även om det var trångt i trafiken rapporterades inga trafikolyckor.

– Det har varit relativt lugnt. Patrullerna som har varit ute på stan har såklart haft en del att göra, men de tyckte stämningen var bra, säger Anders Persson på polisen i Falkenberg.

Falkenbergspolisen menar att arrangörerna Warberg Automobile Club har lyckats göra ett bra jobb. Det är mycket på grund av arrangörernas samarbete med kommunen. 

Föreningens ordförande Veronica Karlberg berättar att man tillsammans med Falkenbergs kommun har haft möten och diskussioner om hur man kan förbättra sig från förra året.

– Jag tycker att det bara blir bättre och bättre för varje år. Vi har ju till exempel kört allt mer med gratisbussarna som går från Falkenbergs centrum till motorbanan. Det underlättar ju enormt i trafiken.

Veronica Karlberg vittnar också om att stämningen varit god under hela helgen, trots det varma vädret och långa köer i trafiken.

En särskild eloge vill hon ge till alla funktionärer som trotsade solens hetta och varma avgaser för att göra cruisingen möjlig.

– I det här vädret kan det bli ett ganska hårt tryck för de som jobbar vid bilinsläppet, men det gick ju hur bra som helst, säger hon.