Rånmisstänkta tros ligga bakom fler brott

Männen som misstänks ha utfört flera personrån i Falkenberg i sommar tros också ligga bakom flera andra våldsbrott och stölder.

ANNONS
|

Den 13 augusti häktades tre unga män misstänkta för delaktighet i flera av sommarens uppmärksammade personrån i Falkenberg. Trion är nära knutna till varandra: två är nära anhöriga och den tredje en kompis.

Nu ser utredningen ut att vara så gott som klar.

– Jag räknar med att kunna väcka åtal på måndag, berättar åklagaren Ann-Christin Claesson.

Läs också: De anhållna misstänks för de flesta av tio personrån

Samtidigt riktas fler misstankar mot de häktade och bilden av tre unga män som har fastnat i en tillvaro kantad av våld och kriminalitet klarnar allt mer.

Redan i juli åtalades en av männen, en 21-åring, i Halmstads tingsrätt misstänkt för misshandel, grov stöld, skadegörelse och narkotikabrott. Enligt åklagaren har han slagit en man med ett basebollträ. Han ska också ha brutit sig in i en bostad i Laholms kommun och därifrån stulit bland annat mobiltelefon, dator och tv.

ANNONS

I veckan åtalades 21-åringen dessutom för fler brott i Falkenbergs kommun. Han misstänks för en misshandel i centrala Falkenberg. 21-åringen ska ha öppnat dörren till en bil och slagit föraren i ansiktet med flera knytnävsslag.

Hans misstänks också för att ha utfört ett bostadsinbrott i Ätran i juli tillsammans med en annan av de rånmisstänkta, också han 21 år.

Den yngste av de rånmisstänkta, en 19-åring, åtalades i onsdags i Varbergs tingsrätt, misstänkt för att ha stulit en bil, kört den trots att han saknade körkort och sedan kraschat i ett dike.

Personrånen i Falkenberg

  1. Enligt lokalpolisområdeschef Christer Bartholdsson har det skett cirka tio personrån i Falkenberg under sommarmånaderna. De nu häktade männen är misstänkta för de flesta av rånen.
  2. Polisen ska bland annat ha hittat rångods hos någon eller några av de misstänkta.
  3. Trion tros bland annat ligga bakom överfallet av ett tidningsbud som blev bestulen och nedslagen i centrala Falkenberg.
ANNONS