MOT REKORD. Redan 2013 var det trångt i bänkraderna. Trycket på Näringslivsdagen har ökat med åren. Nu räknar arrangören med en rekordpublik.
MOT REKORD. Redan 2013 var det trångt i bänkraderna. Trycket på Näringslivsdagen har ökat med åren. Nu räknar arrangören med en rekordpublik.

Publikrekord att vänta på Näringslivsdagen

Trycket på årets näringslivsdag har varit hårt. Nu möbleras Falkhallen om. Det bäddar för ett nytt publikrekord.

ANNONS
|

Drömgränsen på 1 000 åhörare är inom räckhåll för arrangörerna bakom den allt populärare Näringslivsdagen i Falkhallen. I år var de 892 platserna slutsålda redan innan årets sena överraskning, finansminister Magdalena Andersson, blev en del av programmet.

På senare tid har ett 50-tal namn trängts på kölistan vilket fick Näringslivet Falkenberg att titta över lokalens möjligheter och begränsningar en extra gång.

– Det har med säkerheten att göra. Vi sitter ju allihop på en enda sektion. Men till slut kunde vi klämma in 56 platser ytterligare i två rader, säger Bengt Sturesson, kansliansvarig på Näringslivet Falkenberg.

ANNONS

Fler än årets förväntade rekordnotering, 948 personer, kommer det dock inte att beredas plats.

– Nej, nu är det fullt. Det är inte möjligt att sitta fler än så här, som det är uppbyggt nu. Men kanske får man titta över det till nästa år, säger Bengt Sturesson.

De som trots extraplatserna möts av en lapp på luckan den 1mars behöver dock inte bli helt inte helt utan upplevelser från Falkhallen.

– Vi kommer att webbsända hela dagen för de som ändå inte får plats.

ANNONS