Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
Prova

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 1 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

1/2
ANNONS ▼

Pridegeneralen pustar ut

Jill Wegerup hämtar andan efter pridefesten på Vallarna. ”Det känns fruktansvärt kul att vi ännu en gång har visat att Falkenberg är en stad för alla”


Publiken har skingrats och artisterna har åkt vidare mot nya uppdrag. Kvar i Falkenberg är Jill Wegerup och alla andra som jobbat ideellt i dagar och veckor för att ro Pride Falkenberg i hamn.
– Det känns jättebra nu. Det började redan i går kväll är 200 personer samlades i Storans trädgård. Det var jätteroligt.

Vad är du mest nöjd med?
- Allt, men särskilt med de 44 utställare som var med och vill diskutera dessa frågor. Alla är så positiva och det finns så mycket energi. 
Vad tänkte du när du gick i paraden?
- Att jag gör något som jag verkligen tror på och som jag och många andra lägger oräkneliga timmar på. Vi sliter och när jag går där så känner jag verkligen varför vi gör det. Lönen för mödan är uppskattningen och en dag som denna gör att vi samlar kraft inför vardagen. 
Blir det pride i Falkenberg även nästa år?
– Ja, det finns det redan planer på.
Vad gör du på måndag?
– Då är jag lärare igen på Vesterhavsskolan. På onsdag börjar sommarlovet och då ska min son få sommarledigt från förskolan och han ska han få se mycket mer av sin mamma framöver.

MEST LÄST