Varken polisen eller Gekås kan i nuläget säga så mycket om händelsen. Foto: Robin Aron, Thomas Winje
Varken polisen eller Gekås kan i nuläget säga så mycket om händelsen. Foto: Robin Aron, Thomas Winje

Polisen utreder hacker-attacken på Gekås hemsida

Polisens tekniker har nu påbörjat en utredning om hacker-attacken på Gekås hemsida i går. Både polisen och Gekås har i nuläget inte så mycket att säga om händelsen på måndag eftermiddag då sajten hackades och fylldes med bland annat nazistiska bilder och uttalanden.

ANNONS
|

Just nu pågår förundersökningen men polisen kan inte säga så mycket händelsen.

– Detta har skett ganska nyligen så vi jobbar på det så det finns inte så mycket att berätta nu, säger polisassistentJohan Cruce.

Gekås har polisanmält händelsen och under eftermiddagen igår skrev de på sin facebooksida och beklagade vad som hade hänt. De skrev bland annat att "Gekås ser oerhört allvarligt på det som inträffat och det som publicerats på vår hemsida har inget med Gekås Ullared att göra. Gekås representerar ett öppet samhälle där alla är välkomna!"

I fortsättningen kommer man enligt Sebastian Westman, webbredaktör på Gekås att jobba för att försöka undvika att saker som dessa händer igen.

ANNONS

"Vi ser allvarlig på det som hänt och vidtar nu ytterligare åtgärder för att minimera riskerna för en ny hackerattack", skriver han i ett mejl till Hallands Nyheter.

ANNONS