Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
Prova

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 1 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

1/4
ANNONS ▼

Polisen om bilbränderna: "Vi kan inte vara där hela tiden"

Tre bilar totalförstördes i bränder vid järnvägsstationen i Falkenberg under natten till fredag. – Jag skulle inte ställa min bil där ens om jag fick betalt, säger Christer Björk, stationsbefäl på polisen i Falkenberg.

Det var vid 03.30-tiden som räddningstjänsten fick rycka ut de hundratalet metrarna mellan järnvägsstationen och räddningstjänstens lokaler. Tre bilar var då redan övertända och branden hade spridit sig och orsakat skador på tre ytterligare fordon. Christer Björk, stationsbefäl på Polisen Falkenberg, säger att den avskilda platsen gör det svårt att förhindra brott. 

– Där uppe är mitt i ingenting liksom. Vi har haft mycket med angrepp på bilar, och bilinbrott. Jag skulle inte ställa min bil där uppe ens om jag fick betalt. Det är folk när tågen ska gå och det är folk när tågen kommer. Sedan är det inte en kotte där.

Så polisen rekommenderar folk att inte ställa sina bilar där?

– Det är min privata åsikt och det är upp till var och en vad de vill göra. Jag ser ju allting här, både inbrotten som har varit och skadegörelsen på bilar. Det har också förekommit däckstölder och cykelstölder. 

Vet polisen vilka det är?

– Nej. Där uppe är det tämligen fritt att operera hur man vill. Det ligger så pass öppet att kommer det någon så ser du ju dem långt innan de ser dig.

Vad kan polisen göra ?

– Vi patrullerar ju där uppe och vi vet om problemet. Men vi kan inte vara där hela tiden. 

Det finns inga övervakningskameror?

– Nej. Det hade underlättat en del. Då hade vi åtminstone kunnat se vissa grejer. 

Branden, som orsakade en hel del rökutveckling, var snabbt under kontroll. Någon naturlig förklaring till bränderna finns inte och polis har upprättat en anmälan om skadegörelse genom brand. Någon misstänkt för dådet finns inte. 

MEST LÄST