Område vid arenan görs i ordning

Vad är det för arbeten som pågår utmed Skogsvägen?  – Folk undrar och det blir en massa spekulationer, säger Roger Eriksson som går där dagligen.

ANNONS
|

Han brukar passera arbetsplatsen när han tar sin kvällspromenad på Kristineslätt med hunden. Området det handlar om ligger mellan förskolan och de ganska nybyggda vita bostadshusen utmed Skogsvägen.

– De har kört med bulldozer vecka efter vecka. Jag möter många människor och ingen vet vad det ska bli.

Frågan går vidare till Hans-Erik Wortmann som är projektledare för bygget av den nya arenan.

– Där kommer att bli en stor öppen yta med möjlig plats för två framtida fotbollsplaner. Det har ju också nämnts önskemål om att eventuellt bygga en hall för inomhusträning av fotboll där. Men det vi gör nu är återställningsarbeten. Vi knyter också ihop dammarna som tar hand om dagvatten.

ANNONS

– Dessutom blir området komplett med cykelvägar som ska asfalteras i nästa vecka och få belysning. Den stora ytan blir ett stort öppet strövområde kan man säga.

När det gäller belysningen av arenan som en del kringboende haft klagomål på så avslutade testbelysningen på 100 timmar i sträck i måndags morse. På tisdagskvällen tändes arean upp en stund på nytt för att testa om teorin stämmer mot praktiken.

Annars kommer belysningen nu att vara släckt till vecka 41 då slutbesiktningen av arenan görs. Därefter ska ljuset inte slås på förrän det blir premiärmatch någon gång i vår.

ANNONS