Olofsbo camping blickar framåt

Så ska de nya ägarna få campingen att blomstra på nytt.

ANNONS
|

Pär Dalevik och Glenn T Unger står på campingen som har lockat många gäster genom åren. Efter att campingen delvis har avvecklats till förmån för andra verksamheter under de senaste åren, satsar man nu på att återetablera campingverksamheten till fullo.

– Det är lite bättre beläggning än väntat, säger platschef Glenn T Unger om sommarsäsongen hittills.

Han har bott i Skogstorp sedan 1991 och har en bakgrund som frilansfotograf. Tillsammans med Pär Dalevik, som har bott i Olofsbo sedan drygt tjugo år, har han huvudansvaret för upprustningen. Pär Dalevik har ett förflutet som försäljningschef i olika grossistföretag, nu senast Onninen AB.

ANNONS

–Vi börjar på en låg nivå och jobbar oss uppåt, säger Pär Dalevik. Vi har skapat en jättebra plattform.

Under hösten och vintern kommer de att satsa på att rusta upp servicehuset och bygga ut lekplats och fler platser för husbilar. Enligt Pär Dalevik kommer detta att skapa fler arbetstillfällen på campingen.

Företaget Campions Sweden AB, som har drivit campingen fram tills nu, har gått upp i firman Olofsbo camping AB. Marken arrenderas av Olofsbo bostadsrättsförening.

–Vi har fått bra respons från omgivningen. Många som har en lång tradition av att komma hit återvänder. Den gamla goda andan ska vi få tillbaka. Vi tittar framåt gemensamt, säger Glenn T Unger.

Falkenbergs turistinformation bekräftar platschefens ord.

– Olofsbo camping är extremt viktig för besöksnäringen och hela kommunen. Över 60 procent av Falkenbergs uthyrda nätter per år går ju till campingen, så det är fantastiskt bra att de är igång igen, säger Fredrik Janson, vd för Destination Falkenberg.

Både Glenn T Unger och Pär Dalevik är nya i ledningen för campingen för i år, men har hängt med i campingens utveckling sedan länge. De betonar bägge vikten av den lokala förankringen och planerar att ha öppet hus där de hoppas att boende i området ska komma och delta i verksamheten på olika sätt.

ANNONS

–Det är en utveckling man ser i hela världen just nu, att det lokala lyfts fram som något positivt, säger Glenn T Unger.

Afram Issa var föreståndare för campingen förra året och driver nu restaurangen på området. Det har varit en tid av prövningar, men även han blickar framåt.

–Det måste vända den här veckan. Även om vädret inte har varit det bästa på sistone, säger Afram Issa.

Än så länge är campingen inte fullbokad, men Glenn T Unger är positiv inför kommande säsonger:

–Skrea i all ära, men Olofsbo har ju Sveriges finaste strand, säger Glenn T Unger.

ANNONS