Nya skyltar förbryllar arenasponsor

Två nya vägskyltar ska hjälpa bilister att hitta till "Falkenberg Arena". Det förvånar Carlsberg som köpt rättigheterna till namnet.

ANNONS
|

Förra året överlät kommunen åt Falkenbergs FF att sälja namnet till den nya arenan.

"Vi kunde ha minskat hyran och behållit namnfrågan själva, men vi har sagt att vi vänder på det i stället. Vi behåller hyran och FFF får pengarna för namnet", sa dåvarande kommunchef Rolf Landholm till HN i februari 2015.

Kort därefter slöt fotbollsklubben ett avtal med Carlsberg. Detaljerna i avtalet har inte offentliggjorts men en sak blev tydligt kommunicerat – namnet Falcon Alkoholfri Arena.

Men kommunens namn på byggprojektet lever av allt att döma kvar. Nyligen monterades en vägskylt i vardera riktningen längs Kristineslättsallén. På skyltarna, som pekar in till arenaområdet, står just Falkenberg Arena.

ANNONS

Nils Nordqvist är varumärkeschef för Falcon på Carlsberg Sverige.

– Jag har inte sett det själv men det låter ju mycket märkligt, säger Nils Nordqvist som ber att få återkomma med ett utförligare svar.

När HN når honom dagen efter har han samlat sig. Då är beskedet att saken ska undersökas närmare.

– Jag ska fatta mig kort och tydligt. Arenan heter Falcon Alkoholfri Arena. Det är ett namn som vi har köpt rättigheterna till. Varför det kommer upp två skyltar med ett annat namn det vet inte vi, säger han.

Men det är fel som ni ser det?

– Som sagt, arenan heter Falcon Alkoholfri Arena, ett namn som vi har köpt rättigheterna till.

Ni har ju köpt rättigheterna till namnet av Falkenbergs FF. Vad har ni för möjligheter att ställa krav på kommunens skyltning?

– Det kan jag inte uttala mig om i dagsläget, säger Nils Nordqvist.

Christian Fager, verksamhetschef på kultur- och fritidsförvaltningen, vill dock ge lugnande besked. Skyltningen är inget medvetet kuppförsök från kommunens sida, försäkrar han.

– Det är inga konstigheter alls. Projektnamnet har hela tiden varit Falkenberg Arena. När hela arenans skyltprogram sattes, med parkeringsskyltar och hänvisningsskyltar, så fanns inte avtalet mellan Carlsberg och FFF, säger han.

ANNONS

Carlsberg har tagit fram ett eget skyltprogram för arenaområdet, men det är först nyligen som kommunen har fått ta del av det, menar verksamhetschefen.

– Jag ser inget problem med detta. Nu får FFF och Carlsberg prata ihop sig om hur de vill ha det. Därefter får de lämna in en ansökan om ändring till trafiknämnden. Det blir upp till nämnden att besluta men hittills har vi haft en stor samsyn om hela projektet, säger Christian Fager.

ANNONS