BILD: Henrik Montgomery
BILD: Henrik Montgomery

Nya omständigheter kring sommarens personrån

På fredagen avslutades hovrättsförhandlingarna för de tre unga män som tidigare dömts i tingrätten för sommarens personrån i Falkenberg. Nya uppgifter visar att en fjärde person kan vara inblandad.

ANNONS
|

Nya omständigheter har kommit fram gällande de tre män i 20-årsåldern som dömdes i tingrätten i november för flera av sommarens personrån i Falkenberg. Fallet har nu prövats på nytt i hovrätten, och förhandlingarna blev klara under fredagen.

När det gäller rånet mot ett tidningsbud samt en bilstöld har nu namnet på en fjärde person som kan vara inblandad kommit fram. En av de tre männen har sedan tidigare erkänt gärningarna, men vad gäller de övriga två kan utgången nu förändras.

– Det anser jag vara en väsentlig omständighet. Om det visar sig att det är fyra personer inblandade blir det oklart vem som har gjort vad, säger advokat Lennart Johansson.

ANNONS

Advokat Malin Brandel företräder en av de dömda, en 19-åring, som dömdes till 2 års fängelse.

– Jag hoppas att hovrätten gör en mer individuell prövning om de respektive åtalades uppsåt och att de frikänner min huvudman för huvudparten av gärningarna, säger Malin Brandel, advokat för en av männen.

Enligt den tidigare domen från tingsrätten dömdes de till 2 år, 2,5 år respektive 3 år. Hovrättens dom förväntas meddelas om en vecka.

ANNONS