Jan Wallberg, koncern-vd för Gekås.
Jan Wallberg, koncern-vd för Gekås.

Nya byggplaner för Gekås

Vill exploatera marken mellan varuhuset och kyrkan. Ska bli lägenhetsboende för kunder som vill bo nära.

ANNONS
|

Om Ullared ska fortsätta att utvecklas som destinationsort måste Gekås få möjlighet att bygga på nya områden. Det menar koncernens vd i en ny ansökan till kommunen.

Gekås-koncernen vill bygga lägenhetsmotell på marken strax nordost om varuhuset, väster om kyrkan och församlingshemmet i Ullared. Det framgår av en ansökan om planbesked som skickats in till kommunen.

Enligt koncern-vd Jan Wallberg ligger planerna i linje med det nya hotell Gekås planerar mittemot det nuvarande.

– Det här riktar sig till en målgrupp som uppskattar att inte behöva gå så långt när de handlar hos oss. Där tror vi att lägenhetsboende är en bra boendeform, säger han.

ANNONS

Han understryker att det rör sig om långsiktiga planer som ska möta det ökade behov av boende som uppstår när varuhuset byggs ut etappvis under de kommande åren.

– Om vi får till ett bra samarbete med kommunen tar det nog något år innan detaljplanen är klar. Sedan ska det projekteras och byggas. Så det här ligger ett par år bort, säger Jan Wallberg.

Enligt Gekås ansökan rör det sig om sammanlagt 54 lägenheter, fördelade på tre byggnader samt 55 parkeringsplatser och en lekpark.

Byggnaderna ska i första hand användas som motell, men även som personalboende och vilomöjligheter för busschaufförer. I dag kan de senare vila upp sig i den byggnad som kallas Gula villan, vilken kommer att rivas om planerna förverkligas. Samma öde väntar de två övriga byggnader som står på den aktuella marken i dag.

Jan Wallberg säger att Gekås-koncernen ständigt funderar på hur de kan utvecklas både på kort och lång sikt.

– Shopping, boende och möjligheter till kul grejer runt omkring måste växa i harmoni. Vi har till exempel en väldigt vacker natur i Ullared med mycket utomhusaktiviteter som kan utvecklas mer, säger han.

ANNONS