Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
Prova

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 1 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

1/2
ANNONS ▼

Ny hyresgäst på gång i central butikslokal

Ett halvår har gått sedan JC lämnade butiken på hörnet av Köpmansgatan-Nygatan och lokalen står fortfarande outhyrd.

HN har tidigare berättat att JC strax före jul meddelade att butiken i Falkenberg skulle läggas ned. Sista januari stängdes affären och någon ny hyresgäst har ännu inte flyttat in i det centrala läget.
– De har inte sagt upp sitt kontrakt så vi kan inte hyra ut i nuläget, berättade Sven-Erik Pedersen för HN i mars.
Han är ordförande för HSB Opalen som hyrt ut lokalen till klädkedjan och enligt Sven-Erik Pedersen har man fortfarande inte fått någon uppsägning från JC.

Bakbundna

– De tog sitt pick och pack och stack utan att säga någonting. Därför satt vi lite bakbundna ett tag utan att kunna göra någonting. Men nu har vi fått klartecken från vår jurist att vi kan leta efter en ny hyresgäst i och med att de lämnat lokalen och sagt upp alla sina abonnemang.
– Vi ligger i förhandlingar om att hyra ut den igen. I och med att det finns bostadsrätter ovanpå kan man inte ha vilken verksamhet som helst. Men vi räknar med att kunna hyra ut lokalen i början på hösten. Det är planen i alla fall och vi ser ljust på framtiden, säger Sven-Erik Pedersen.

Ni måste väl ha gått miste om en hel del i hyresintäkter under den här perioden?
– Självklart gör vi en förlust på lokalen för tillfället. Men vi räknar med att de pengarna kommer in förr eller senare. Vi har ju en jurist inkopplad och vår förhoppning är att JC ska göra rätt för sig.
HN har utan framgång sökt en kommentar från någon på JC:s huvudkontor i Stockholm.

Fakta om JC 

Hette i början Junior Center och grundades i början av 1960-talet av butiksinnehavarna Gunnar Lenfors i Varberg och Arne Karlsson i Halmstad. 1963 öppnades första butiken i Helsingborg och när det var dags i Falkenberg 1974 var man bland de första i landet. 
Klädkedjan har genomgått en hel del förändringar och ägarbyten sedan dess och expanderade kraftigt under 1990-talet. Som mest fanns en bra bit över hundra JC-butiker i Sverige, Norge och Finland. 
På senare år har det gått knackigt och i april förra året ansöktes om företagsrekonstruktion vid Stockholms tingsrätt. Då fanns 54 egenägda och 8 franchisebutiker kvar i Sverige. Efter det har ännu fler bommats igen.

MEST LÄST