Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

  1/45

  Nu har Wheels and Wings rivstartat

  Fredagens Wheels and Wings har kört igång i Falkenberg. HN är på plats och rapporter om vad som händer på motorbanan och under cruisingen.

  Klockan åtta imorse slog portarna upp för motorbanan och mycket har hunnit hända sedan dess. The Playtones och TT-Grace har spelat, Mikael Karlssons flygplan, en Fokker D sju, har visats upp och kommentarerna från bilbedömningen har ekat över hela området. Vissa är förväntansfulla inför dagens prisutdelning men inte Sonny Klarén från Vara. Han har inte ställt ut sin Chevy Impala 65 SS, och på den stora marknaden letar han istället efter nya vertikalkåpor.
  – Man får lite ny inspiration av att vara här så jag känner för att fräscha upp bilen lite, säger han.

  På en av motorbanans många gräsplättar sitter 20-årige Dennis Johansson från Tvååker och dricker öl med sina kompisar. Ovanför deras cowboyhattklädda huvuden åker flygplanen förbi i en uppvisning och från en högtalaren i bagageluckan spelas det hög musik. Tillsammans tog de en i gängets gamla Chevrolet Caprice från 1963 för att ta sig till Falkenberg.
  – Vi tyckte om när de arrangerade i Varberg för där är centrum längre, men det är trevligt att vara här också, säger Dennis Johansson. 
  Efter en liten regnskur tittar kvällssolen fram och i centrala Falkenberg lutar sig några tjejer över kravallstaketet som monterats upp under dagen. En av dem är 10-åriga Alvina Hamki som varit och tittat på bilfesten varje år. I sällskap med sina kusiner sträcker hon ut händerna för att göra high fives med några i de hundratals bilar som rullar längst den 2,1 mil långa cruisingsträckan.

  Även Mahmoud Kurdi har lockats ut från pizzaugnen inne på Falkenbergs Pizzeria för att filma bilarna som passerar. Han har själv en chevrolet camaro  71 i Libanon som han önskar att han kunde ta hem.

  – Det är väldigt dyrt att få hit bilen till Falkenberg, men hade den funnits här så hade jag åkt med i cruisingen varje år! Jag älskar doften av motorer och bensin, säger han.