Nu har Wheels and Wings rivstartat

Fredagens Wheels and Wings har kört igång i Falkenberg. HN är på plats och rapporter om vad som händer på motorbanan och under cruisingen.

ANNONS
|

Klockan åtta imorse slog portarna upp för motorbanan och mycket har hunnit hända sedan dess. The Playtones och TT-Grace har spelat, Mikael Karlssons flygplan, enFokker D sju,har visats upp och kommentarerna från bilbedömningen har ekat över hela området. Vissa är förväntansfulla inför dagensprisutdelning men inte Sonny Klarén från Vara. Han har inte ställt ut sin ChevyImpala 65 SS, och på den stora marknadenletar haniställetefter nya vertikalkåpor.

– Man får liteny inspirationav att vara här så jag känner för att fräscha upp bilen lite, säger han.

På en av motorbanans många gräsplättar sitter20-årigeDennis Johansson från Tvååker och dricker öl med sina kompisar. Ovanför deras cowboyhattklädda huvuden åker flygplanen förbi i en uppvisning och från enhögtalaren i bagageluckan spelas det hög musik. Tillsammans tog deen i gängets gamla Chevrolet Caprice från 1963 för att ta sig till Falkenberg.

ANNONS

– Vi tyckte om när de arrangerade iVarberg för där är centrum längre, men det är trevligt att vara här också,säger Dennis Johansson.

Efter en liten regnskur tittar kvällssolen fram och icentrala Falkenberg lutar sig några tjejer över kravallstaketet som monteratsupp under dagen. En av demär 10-åriga Alvina Hamki somvarit och tittat på bilfesten varje år.I sällskapmed sina kusinersträcker hon ut händerna för att görahigh fives mednågra idehundratals bilar som rullar längst den 2,1 mil långa cruisingsträckan.

Även Mahmoud Kurdi har lockats ut från pizzaugnen inne på Falkenbergs Pizzeria för att filma bilarna som passerar. Han har själv enchevrolet camaro 71 i Libanon som han önskar att han kunde ta hem.

– Det är väldigt dyrt att få hit bilen till Falkenberg, men hade den funnitshär så hade jag åkt med i cruisingen varje år! Jag älskar doften av motorer och bensin, säger han.

ANNONS