Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
Prova

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 1 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

1/13
ANNONS ▼

Mullrande möte i Skreaskogen

Det mullrar lite extra i Skrea med omnejd i helgen. Minst 300 motorcyklar väntas rulla in till Loiterer MC för Britanniarallyt som i firar jubileum och har förlagts till Falkenberg.

– Vi vet inte exakt hur många det blir eftersom det inte är någon föranmälan. Men det brukar komma omkring 300 hojar. Eftersom det är jubileumsår och hyfsat väder hoppas vi på lite mer, säger Bosse Håkansson i Loiterer MC i Skrea.
Klubben står för arrangemanget tillsammans med Svenska Triumph-klubben. En och annan utländsk deltagare brukar också dyka upp för att träffas, snacka mc, lyssna på musik och delta i olika aktiviteter.

82-årig knutte

De flesta bor i tält, men 82-årige Rolf Magnusson från Tulseboda Bikers i Kyrkhult disponerar en husvagn som Loiterer MC fixat fram.
– Det kallar jag service! Jag har kört mc hit men är för gammal för att bo i tält, förklarar Rolf som deltagit i nästan alla Britanniarallyn genom åren.
– Jag har bara missat ett par när de legat långt upp i Norrland.

Ovanlig mc

Han kör en Matchless G15 mach 2 från 1968 som inhandlades 1995. 
– Det finns nog bara en till i Sverige. Jag har haft ett tjugotal mc genom åren den. Den första köpte jag 1964 och var amerikansk. Annars har det mest varit brittiska.
Dottern Ritva har ärvt intresset och kör en Ariel från 1952.
– Jag och min syster fick varsin mc av pappa. Min syster hade ett ännu större intresse men har tyvärr gått bort, berättar Ritva Magnusson.

Bra arrangemang

Tulseboda Bikers i Blekinge har för övrigt ett femtontal medlemmar på plats.
– Det är trevligt att träffa likasinnade, klippa en öl och lyssna på musik. Jag drog på mig en jävelusisk förkylning för två dagar sedan, men det hindrar mig inte från att vara med på det här. Det brukar vara bra arrangemang av Loiterer, berättar Janne från Kyrkhult.
Träffen håller på fredag-söndag och de flesta aktiviteterna är vid klubblokalen. På programmet står bland annat lekar, tävlingar, livemusik och tomgångskörning. Deltagarna får även rösta fram Träffens Traja och en expertjury delar ut lite specialpriser.

Tjejhörna

– I början var tjejerna väldigt udda i det här sammanhanget. Så för cirka tio år sedan fixade vi något som kallas trevliga tjejthörnan. Det innebär att vi dricker lite champagne, äter något gott och snackar skit. Det är rätt mysigt och vi har blivit många fler. Förra året var vi nog 40-45 stycken, berättar Madde Samuelsson som är med och håller i arrangemanget i Falkenberg.
På lördagen blir det även en kortege som med start från Loiterer klockan 12 kör en sväng längs vackra vägar söder om Falkenberg.

Britanniarallyt

Ett årligt event som firar 40 årsjubileum i år. Det ordnas på olika platser i Sverige på uppdrag av TOMCC (Triumph Owners Motor Cycles Club). Som namnet antyder är det inte bara Triumph-hojar som deltar utan även andra brittiska märken är välkomna. 
Loiterer MC i Falkenberg har uppåt 50 medlemmar med klubblokal i Skrea. Klubben har stått som värd för Britanniarallyt tre gånger tidigare, senast 2008. 

MEST LÄST