Misstankar stärks i Älvseredsfallet

Misstankarna har stärkts mot de tre män som tros ligga bakom försvinnandet i Älvsered. Det säger en av utredarna. Men åklagaren delar inte helt den bilden.

ANNONS
|

På torsdag går häktningstiden ut för de tre män som misstänks för människorov, men åklagaren kommer att yrka på att männen häktas på nytt. Enligt Lars-Gunnar Perlinger, biträdande chef för polisens avdelning för grova brott, har misstankarna mot männen blivit starkare.

– Det är på grund av de uppgifter de har lämnat i förhör som misstankarna om brott har stärkts, säger han.

Alla tre nekar fortfarande till brott och ingen av dem ska ha ändrat sin berättelse sedan förra häktningen. Den kvinna som misstänks för medhjälp till människorov är fortsatt misstänkt men inte frihetsberövad.

Åklagare Mats Sällström tonar ner de stärkta misstankarna.

ANNONS

– Man kan säga att misstankarna kvarstår oförändrade. Anledningen till att vi förlängt tiden är att vi inte är klara med vår utredning, därför kan vi inte väcka åtal, säger han.

Hallands Nyheter har tidigare berättat om de blodspår som ska ha hittats i en lägenhet. Åklagare Mats Sällström sa vid den tidigare häktningsförhandlingen att det var av högsta prioritet att få blodet analyserat. Men några analysresultat har ännu inte kommit polisens utredare till del, enligt Lars-Gunnar Perlinger.

Polisen är förtegen kring eventuella motiv, men jobbar med flera spår parallellt. En affärskonflikt är ett av de möjliga motiven.

– Det finns många tänkbara scenarion. I vissa delar kan vi göra antaganden om vad som har hänt, men det finns många hål att fylla med fakta, säger Lars-Gunnar Perlinger.

Enligt polisen återstår mycket arbete och utredningen är en bra bit ifrån slutskedet.

– Det finns en hel del förhör kvar att hålla och vi har som sagt inte hittat den försvunne mannen än. Men vi tycker att vi har tillräckligt för att de ska vara på sannolika skäl misstänkta, säger Lars-Gunnar Perlinger.

Organisationen Missing People kommer att göra fortsatta sökningar efter den försvunne mannen. Med hjälp av polisen kommer de att koncentrera sökandet till vissa områden.

ANNONS

ANNONS