Ung kvinna hittad död – polisen utreder mord

En kvinna i 30-årsåldern hittades på onsdagsmorgonen död utomhus på en gård utanför Falkenberg.

ANNONS
|

Kvinnan anträffades utomhus, utanför huvudbyggnaden på gården, vid klockan 07.26 på onsdagen. Polisen vill i nuläget inte säga vem det var som slog larm. De vill inte heller säga om kvinnan hade någon koppling till gården.

– Det har anträffats en död kvinna i 30-årsåldern utomhus på en gård utanför Falkenberg. I och med att det inte går att utesluta att kvinnan utsatts för ett brott har vi inlett en förundersökning om misstänkt mord, säger Tommy Nyman, presstalesman på polisen, till HN.

Polisens insatsledare berättade för HN:s reporter på plats att det inte genomförs någon efterspaning.

ANNONS

Tommy Nyman uppger att polisen vet vem kvinnan är. Kvinnans anhöriga är underrättade, enligt TT.

Efter rättsläkarens preliminära bedömning plockade polisen vid 15-tiden på eftermiddagen bort avspärrningen runt gården.

I samband med det gick polisen ut med uppgifter om att de inte har hittat några skador som tyder på yttre våld från annan. Inteheller har teknikerna, som har undersökt platsen där kvinnan hittades och byggnaderna på gården, hittatnågot annat som stärker mordmisstanken.

– Brottsrubriceringen står kvar tills den rättsmedicinska undersökningen är klar. Det sker förhoppningvis under fredagen, säger Peter Adlersson, polisens presstalesman till HN.

För närboende blev det en prövande dag full av ovisshet och med både poliser och journalister inpå knuten.

– Jag har inte fått veta någonting. Jag blev väldigt nojjig när helikoptern snurrade här över. Till slut gick jag bort till poliserna för att fråga om jag behövde vara orolig. Men nej, det tyckte de inte, säger en granne.

En annan granne tyckte onsdagens scen i grannskapet kändes overklig.

– Jag går dagliga promenader här med min hund. Det är alltid så lugnt här annars. Det är förskräckligt.

ANNONS