Miljonregn över unga Falkenbergsföretagare

Framgångsrika appföretaget inleder samarbete med storbank och får 15 miljoner kronor i nytt riskkapital.

ANNONS
|

Det har gått snabbt för Mina tjänster. Bolaget grundades 2015 av falkenbergarna Jonas Karles och Marcus Lönnberg tillsammans med Joakim Sjöblom från Falun.

– För ett år sedan hade vi fyra anställda. Nu har vi 14 och om två veckor 16 anställda, säger Jonas Karles.

Han har precis fyllt 28 år, men har kunnat titulera sig entreprenör i över ett decennium. Sitt första företag, Falkenbergs vattensport, startade han som 16-åring. Nuförtiden bor han i Göteborg.

På en entreprenörsmässa där träffade han Joakim Sjöblom, som hade en idé om en mobilapp. Jonas Karles ville bara vara med om barndomsvännen Marcus Lönnberg också var det.

ANNONS

– Vi har hängt ihop sedan vi var 2 år. Han är den bästa utvecklaren jag känner, säger Jonas Karles.

Företagsidén är att via en mobilapp göra det enkelt för privatpersoner att ha översikt över alla sina abonnemangstjänster, till exempel el- och telefonabonnemang, och med ett enkelt klick avsluta det man är missnöjd med eller byta till fördelaktigare.

– Vi vill göra det enklare för kunderna. Det håller inte att med 20 minuter telefonkö för att säga upp DN eller Telia. De företag som inte har en bra produkt måste se till att skaffa det annars kommer de inte överleva 2017, säger Jonas Karles.

I höstas rapporterade HN att företaget inlett ett samarbete med Nordea. Men när Mina Tjänster nu ska lanseras på bred front är det tillsammans med en annan storbank.

– De vill jobba med de främsta lösningarna och tycker att vi är det bästa alternativet. Vi gillar Swedbank för att de är en bank för alla. En bank för Svenssons, säger Jonas Karles.

I samband med det har de fått ett tillskott på 15 miljoner kronor i riskkapital. Majoritet av de pengarna kommer från Swedbank. Men även övriga delägare, som Skaraborg invest och Prisjakts grundare Jonas Bonde, har skjutit till pengar.

ANNONS

Vad betyder de här pengarna för ert företag?

– Att vi kan expandera och nå ut till betydligt fler användare. I dag har vi 50–60 000 användare. Nu har vi möjlighet att nå Swedbanks 4 miljoner kunder.

Att ha en stor bank i ryggen innebär också ett stort förtroendekapital. Planen är att Mina Tjänster nu ska integreras i Swedbanks egen mobilbank.

Hur stort tror du att ert bolag är om fem år?

– Då har vi tagit Sverige plus ytterligare tre marknader. En till i Norden, en i norra Europa och vi är på väg in i en av de större som England eller Spanien, säger Jonas Karles.

Läs också:

Jonas vann prestigefullt pris

Tummen upp iDraknästet

FAKTA: Mina Tjänster

Mina Tjänster verkar inom den växande bransch som kallas "fintech", där finansiella tjänster kombineras med mjukvaruteknik.

Det här är första gången Swedbank investerar i ett fintech-bolag.

Av företagets tre grundare kommer två från Falkenberg.

Mina Tjänsters mobilapp har i dagsläget över 50 000 användare.

Enligt företaget själva avslutades eller byttes 10 000 abonnemang med appen under 2016, vilket uppges ha sparat 15 miljoner kronor.

ANNONS