Mer att göra för polisen på cruisingens andra dag

Wheels & Wings rullade vidare på lördagen. Under evenemangets andra dag var det fler fordon, fler människor och mer fylla än under ferdagen. Desto mer att göra för polisen i Falkenberg.

ANNONS
LocationFalkenberg||

Det inkom flera anmälningar i anslutning till cruisingen. Bland annat ska en person ha blivit påkörd och skadat sina ben i kollisionen. Dessutom var det en del bråk och inkom anmälningar om ofredanden. En person ska ha blivit knuffad och sparkad mot huvudet.

– Vi vet inte med full säkerhet att det har med cruisingen att göra men det har skett på de vägarna där cruisingen går och runt den tiden, säger Sofia Malmsten, stationsbefäl vid polisen i Falkenberg, på lördagskvällen.

Oroligheter vid större evenemang av det här slaget kommer inte som någon större överraskning för polisen.

– Nej, det är att vänta, säger Sofia Malmsten.

ANNONS

Inga allvarliga händelser

På söndagsmorgonen bekräftar polisens presstjänst att polisen i Falkenberg hade betydligt mer att göra under lördagskvällen och natten än under det föregående dygnet. Enligt polisens sammanställning så ska det rapporterats en rad händelser, men ingen av ”allvarligare art”.

– En grov rattfylla, fyra misshandelsanmälningar, fyra personer omhändertogs för fylleri och dessutom gjordes ett antal avlägsnande och avvisanden, säger Thomas Fuxborg, polisens presstalesperson.

Det upprättades även flera anmälningar gällande ofredande, ett narkotikabrott eget bruk samt att polisen kontrollerade ett tjugotal bilar.

Man misstänks för smitning

Vid midnatt ska en kvinnlig cruisingvärd ha blivit påkörd av en bilist som smet från platsen. Kvinnan ska ha fått ett mindre blåmärke och ont i en tå men ska inte ha behövt akut sjukvård.

– Bilen avvek från platsen och anträffandes senare i Varberg, säger Thomas Fuxborg.

Föraren, en man i 60-årsåldern, misstänks för smitning från trafikolycksplats.

LÄS MER:Rekordstora publiksiffror när Wheels & Wings gör comeback

ANNONS