Martin rörd efter Mellosegern

"Jag kan knappt tro att det är sant", sa en rörd Martin Nilsson efter den oväntade segern i Funkismellos delfinal i Jönköping. Segerbuketten? Den fick Shirley Clamp.

ANNONS
|

Falkenberg hade förvisso oddsen på sin sida. Bakom fyra av kvällens sex bidrag stod falkenbergare. Men det var Martin Nilsson som med låten "Var ligger landet där man böjer bananerna" som övertygade mest.

– Alltså, det känns så himla bra. Jag kan knappt tro att det är sant. Jag trodde det skulle bli någon av de andra, sa en överlycklig artist med en röst som knappt höll.

"Hälften peppad, hälften nervös" blev hanssegerrecept som tar honom hela vägen till Funkismello-finalen i Stockholm den 24 april.

– Alltså, Stockholm ska bli så jäkla spännande, säger han.

Men orkar du ladda om, har du några extra knep att ta till i Stockholm?

ANNONS

– Nej, jag har inga knep. Jag ska vara som jag är. Det gick ju bra här.

Inte bara juryn imponerades av framträdandet. Direkt efter vinsten gratulerades han av superstjärnan Shirley Clamp. Den hemliga gästen lämnar inte heller Jönköping tomhänt. I ren eufori gav segraren henne sin segerbukett.

– Han var så glad och rörd. Han som brukar vara så cool annars, säger Pia Berg, samordnare på Skreavägens dagliga verksamhet.

– Men alla falkenbergare jobbade jättebra. Och vi kombra förberedda tack vare musikerna från Studio Stäpelston som övade med oss. Det var ju live-band här och det visste vi.

– Det har varit underbart att vara "manager" till de här ungdomarna, säger hon.

Övriga Falkenbergsartister som ställde upp i Jönköping var Lovisa Lindgren (”Aldrig ska jag sluta älska dig”), Olivia Löwenäng (”Stoppa mig!”) ochLovisa Hultén (”Välkommen”).

ANNONS