Kvinna häktad för mordförsök i Vessigebro

I helgen häktades en kvinna i 45-årsåldern för mordförsöket i Vessigebro. Hon förnekar och menar att hon kastat ett glas på mannen i självförsvar.

ANNONS
|

Det var på tisdagen förra veckan som en man i 30-årsåldern, knivskuren mellan halsen och axeln, tog sig till en adress i Vessigebro där de boende hjälpte till att ringa polisen. Mannen fördes med ambulans till sjukhus med en punkterad lunga.

I söndags häktades en kvinna i 45-årsåldern på sannolika skäl misstänkt för försök till mord. Kvinnan och mannen är bekanta med varandra och ingen av dem är bosatta i Falkenbergs kommun. Hon förnekar brottet och menar att hon befunnit sig på platsen tillsammans med offret och av någon anledning kastat ett glas på honom i självförsvar.

Polisen har tidigare gått ut med att dådet lär ha skett inomhus. Åklagare Eva Lotta Svahn är förtegen kring omständigheterna i fallet och vad som knyter kvinnan till brottet.

ANNONS

– Vi håller på med förhör av flera personer och vill inte att de ska nås av information som de inte fått innan, säger hon.

Vilka förhör ni nu?

– Det går jag inte heller in på just nu. Vi vill inte att de ska kunna hitta varandra och prata ihop sig.

Enligt Eva Lotta Svahn mår mannen "under omständigheterna väl" och har kunnat förhöras av polis.

ANNONS