Krock mellan buss och personbil

Elever chockades efter trafikolyckan i Slöinge.

ANNONS
|

Larmet om olyckan på Göteborgsvägen i Slöinge kom vid halv två på tisdagseftermiddagen. Polis, ambulans och räddningstjänst var på plats, där en skolbuss och en bil kolliderat.

På skolbussen satt ett 20-tal barn från Slöingeskolan. Bussen hann inte långt från skolan innan den av okänd anledning kolliderade med en personbil som svängde in från Skansgatan till Göteborgsvägen.

– Det är en buss och en personbil som gått ihop. Inga personer är skadade och alla är ute ur fordonen, sade Conny Eriksson, inre befäl på räddningstjänsten i Halmstad, strax efter händelsen.

– Eleverna är såklart lite uppskakade, sägerTommy Nyman, presstalesman på polisen.

ANNONS

Även föraren ska ha klarat sig utan skador.

– Föraren chockades, men klarade sig utan fysiska skador, säger Tommy Nyman.

Enligt Joakim Gustafsson, brandförman på plats så är det såpass låga hastigheter på vägen där kollisionen ägde rum att det inte var så stor risk för någon att bli skadad.

– Men bilen blev rätt tilltryckt där fram och det beror ju på att bussen kanske väger tio ton och bilen bara ett ton, säger han.

Barnen satt kvar på bussen tills räddningstjänsten var på plats.

– Busschauffören hade bett barnen sitta kvar på bussen. Det tycker jag är bra så slapp de gå ut i kylan, säger Joakim Gustafsson.

Rektorn på Slöingeskolan fick ett samtal om olyckan och gick då direkt till olycksplatsen ihop med några lärare från skolan. Catrin Haglund var en av lärarna på plats.

– Chauffören hänvisade ju till den hemska bussolyckan i Sveg och vikten av att ha bälte på sig. Vi har på sistone haft en del problem med elever som knäpper upp sina bälten innan de är framme. Så detta är ett bra tillfälle för både barn och föräldrar att prata om vikten av att använda bälte hela vägen, säger Catrin Haglund.

ANNONS

Runt klockan 14.20 lämnade räddningstjänst platsen och bärgningsarbetet påbörjades.

– Nu väntar vi på en tungbärgare som kan hämta bussen och personbilen knuffar vi själva åt sidan tills bärgaren kommer, säger Joakim Gustafsson.

ANNONS