De som fått sommarjobb har nu en vecka på sig att svara ja.
De som fått sommarjobb har nu en vecka på sig att svara ja.

Klart vem som fått feriejobb

Från och med i dag, måndag, kan alla som sökt sommarjobb logga in och se om de fått något feriejobb. De ungdomar som fått feriejobb har nu en vecka på sig att tacka ja eller nej till erbjuden plats.

ANNONS
|

– Det är därför väldigt viktigt att de som sökt loggar in och ser efter om de fått något jobberbjudande.

460 ungdomar slogs i år om de 280 platserna.

– Det är något färre än förra året då vi hade 520 sökande till 300 platser. Å andra sidan tackade då 120 nej efter att redan fått andra jobb, vilket gjorde att vi i princip kunde erbjuda alla plats, säger Berit Martinsson, praktiksamordnare på kommunen.

Precis som förra året är jobb inom förskola och fritids, samt arbete inom olika föreningar, second hand och lager bland de populäraste.

– I årerbjuder vi även i samarbete med Hallands idrottsförbund, Sisu och Kultur och fritid en betald ledarutbildning för gymnasieungdomar som sedan följs av två veckors jobb på en sommaridrottsskola, berättar Berit Martinsson.

ANNONS

Satsningen är ett led i att stärka, stödja och säkra återväxten för det ideella ledarskapet i kommunens idrottsföreningar. Deltagande ungdomar kommer under våren att genomgå en obligatorisk ledarutbildning och får under sommaren sedan arbeta som ungdomsledare på idrottsskolan för barn i kommunen.

– Vi kommer även att i samarbete med Kultur och fritiderbjuda sommaraktiviteter på Tullbroskolan för barn under rubriken Kultursommar, säger Berit Martinsson.

– Det kommer bland annat bli målarskola och möjlighet att prova på olika instrument och lära sig att skriva texter.

Tittar man på antalet sökande är fördelningen ganska jämn både vad det gäller pojkar och flickor och vad man helst jobbar inom för yrkesområde.

– Bara när det gäller arbete inom olika föreningar kan man se ett överskott av killar, där är det nästan tre gånger så många pojkar som flickor som sökt.

Geografiskt kan man också se en stor skillnad.

– Vi har väldigt få sökande från inlandet, de försvinner direkt till Gekås!

ANNONS