Lennart och Carina Svensson på Murtans ser fram emot att snart flytta till betydligt större lokaler på samma gata. Där Fabo har sitt kontor i dag.
Lennart och Carina Svensson på Murtans ser fram emot att snart flytta till betydligt större lokaler på samma gata. Där Fabo har sitt kontor i dag.

Klart med nya lokaler för Murtans

Nu är det klart vart Murtans Trafikskola ska flytta. Det blir bara ett kvarter bort och innebär en nysatsning.

ANNONS
|

Fastigheten där Murtans ligger i dag ska rivas för att ge plats åt den nya gymnasieskolan och biblioteket. För trafikskolan innebär det att man får flytta från huset vid årsskiftet.

Men det blir inte så långt, från Holgersgatan 7 till nummer 15. Någon minuts promenad från där man är nu. Murtans kommer att flytta in i Fabos nuvarande lokaler.

– Vi är väldigt glada att vi fått denna möjligheten och kan inte tacka nej till ett sådant fint läge. Alternativen har varit antingen för smått eller fel läge, säger Lennart Svensson som driver verksamheten tillsammans med hustrun Carina.

– Nu ser vi fram emot att få allt i ett plan. Vi har en handikappanpassad bil och det här blir enklare för våra funktionsnedsatta elever.

ANNONS

Flytten innebär att man går från 175 till 375 kvadratmeter. Förutom bättre utrymmen för den teoretiska undervisningen tänker man nu satsa på att göra om en stor del av lokalerna till en konferensanläggning.

– Med betydligt större lokaler kommer vi att ha ett extra ben att stå på i framtiden. Vi tror och vet att det finns önskemål om fler konferensutrymmen i centrum. Medborgarskolan använder ju delar av sina lokaler till annat nu och vi har redan haft en del kontakter med folk som är intresserade av att hyra in sig, säger Lennart Svensson.

Det finns plats för trafikskolans alla bilar i källaren.

– Sedan finns det p-möjligheter även inne på gården som Fabo utnyttjat och som vi borde kunna ta över om de behövs.

Den 1 januari 2017 ska trafikskolan vara ute ur sina lokaler och ha tillträde till de nya. Man räknar med att flytten inte ska påverka den ordinarie verksamheten eftersom det sker i samband med jul- och nyårshelgen. Någon vecka in på det nya året ska allt fungera som vanligt är det tänkt.

Fabo flyttar heller inte så långt. De hamnar i nybygget som pågår just nu mittemot polishuset i hörnet av Arvidstorpsvägen och Möllegatan.

ANNONS

– Anledningen till att vi vill flytta är att vi växt ur våra lokaler. De är inte ändamålsenliga längre. Per kvadratmeter blir de nya inte så mycket större. Men vi får mer effektiva ytor och möjlighet att samordna olika samarbetsgrupper, säger Christian Kylin som är vd på Fabo.

– Arbetssätten förändras ju över tid och vi blir mer kompletta i vår struktur. Vi finns på väldigt många ställen i dag med fem områdeskontor plus huvudkontoret. Nu försvinner två områdeskontor. Generellt är vi nöjda med att vara kvar på en centralt belägen plats och få en bättre kundmottagning.

Murtans trafikskola

Startades 1927 av bröderna Kalle och Oskar Johansson från Murtans gård i Ljungby. I början hade företaget även taxiverksamhet. Lennart Svenssons pappa Sven-Arne (för övrigt född 1927, samma år som trafikskolan) började hjälpa till med körkortsutbildningen 1949.

Han tog över verksamheten året efter och drev den fram till 1997 då han lämnade över till sonen Lennart som i dag driver trafikskolan tillsammans med hustrun Carina. Sven-Arne Svensson gick bort för två år sedan och beräknas ha hjälpt cirka 20 000 elever att ta körkort.

ANNONS