Kassaskåpet stals vid det brutala rånet

Gärningsmännen kom över ett kassaskåp som de sedan lyckats få från platsen. Polisen efterlyser tips.

ANNONS
|

Falkenbergs strandbad var avspärrat både utanför personalutrymmena och i receptionen under förmiddagen. Polisens tekniker var på plats för att säkra spår efter gärningsmännen. Enligt polisens presstalesman Tommy Nyman fick de larm om rånet vid 05 på söndagsmorgonen, då hade gärningsmännen lämnat platsen sedan 30-40 minuter. Enligt polisen bands tre personer ur personalen fast under rånet.

– Personalen hade bundits med buntband, Vid 05-tiden hade de kunnat ta sig loss.

Tre gärningsmän beväpnade med kofot och yxa fick med sig ett kassaskåp.

– Det är stort och bökigt att få med sig. Vi är jätteintresserade av att få in tips om någon kan ha sett personer eller fordon i anslutning till hotelldelen under natten, säger Tommy Nyman.

ANNONS

Annars verkar rånet hagått tyst till. De gäster på hotellet som HN pratat med har inte märkt av något av händelsen. Emilia Schellhas och Oscar Johansson från Värnamo hörde inget alls.

– Vi såg om rånet på nyheterna imorse och blev jätteförvånade, sade Emilia Schellhas på söndagen.

Ann Bengtsander, boende i området var på väg hem längs med Baldersvägen och Sommarvägen vid 24-tiden. Både då och senare på natten var allt lika lugnt som vanligt.

– Det är inte roligt att något sådant här händer. Man blir lite orolig, sadehon.

Under söndagsförmiddagen såg polisen även över om något mer saknades på hotellet. Tommy Nyman kunde inte svara på om man säkrat några eventuella spår.

– Man säkrar alltid spår vid tekniska undersökningar som ska analyseras. Sedan gäller det att det är efter gärningsmännen.

Hotellets vd Anders Nilsson hänvisar till polisen för detaljer kring händelsen, men säger att all personal erbjuds hjälp och krishantering. Hotellets verksamhet fortgår som vanligt.

– Vi har "business as usual" för gästerna i övrigt, säger Anders Nilsson.

Har du varit med om något sådant liknande förut?

– Inte i hotellbranschen, men jag arbetade några år som bankchef och då hände det en gång, säger han.

ANNONS

Vid halv tio på söndagen minskades avspärrningen utomhus en aning. Då hade en polishund sökt igenom området.

– Vi har med hund rutinmässigt, om något bevis finns utanför eller om spår leder till närliggande plats, säger Tommy Nyman.

Så fort de drabbade är tillgängliga hoppas polisen kunna hålla förhör med dem. På söndagen vid lunch hade de ännu inte hörts.

ANNONS