Kamratringen får fira i moll

RSMH Kamratringen i Falkenberg firar midsommar i moll. Föreningen står fortfarande utan lokal.

ANNONS
|

RSMH (Riksförbundet för Social och Mental Hälsa) är en ideell organisation där den som lever med psykisk ohälsa och ensamhet kan hitta stöd i umgänget med andra i samma situation.

HN berättade för ett par månader sedan om att föreningen i Falkenberg blivit uppsagd från den lokal man haft i många år på Sandgatan. Ordföranden Nicke Nilsson tyckte då att kommunen inte visade något större intresse av att hjälpa till med lokalfrågan. Den kritiken står han fast vid.

– De har vetat i över ett år att vi behöver en ny lokal. Vi har själva kommit med några förslag, senast en lokal på Storgatan. Men husägaren har inte kommit överens med kommunen och dragit sig ur. Så nu står vi utan samlingslokal, säger Nicke Nilsson.

ANNONS

Vad händer nu?

– Vi ska ha vår midsommarfest i dag (torsdag) och det blir inte kul att förklara för de andra hur det ligger till. Sedan måste vi börja packa ihop våra grejer eftersom vi ska vara ute den sista juni.

Var gör ni av era saker under tiden?

– En kille på Fami har lovat att hjälpa oss med att förvara utrustningen så länge. Men vart fasen vi ska ta vägen sedan vet jag inte.

Socialförvaltningens chef Johan Klingborg uppgav till HN för tre månader sedan att man jobbade med ärendet, men inte vill stressa fram en lösning.

Han var inte anträffbar på torsdagen men konstaterade vid förra intervjutillfället att RSMH är en fristående förening och ingen verksamhet som kommunen har ansvar för. Men påpekade samtidigt att det föreningen gör är viktigt.

ANNONS