”Jag trodde att det varit frost på natten”

– Jag trodde först att det varit frost när bilarna var gråa på morgonen. Det rådde stor aktivitet i villaområdet närmast branden på Åkarevägen dagen efter. Alla var ute och tvättade sina bilar rena från aska.

ANNONS
|

Kerstin och Arne Hansson på Lyckebäcksvägen var på fest hos sin dotter i Torstorp på lördagskvällen och kom cyklande hem någon halvtimma efter midnatt.

– Vi kör alltid på Kvekatorpsvägen men blev stoppade av polis vid järnvägsövergången. De berättade att det brann och att vi fick ta en annan väg. Då var nog branden inte så utvecklad ännu för vi såg inte så mycket av den, berättar Kerstin.

– Vi sa att vi måste ju komma hem och det hade blivit en lång omväg att behöva cykla in genom centrum. Till slut släppte de förbi oss så att vi kunde köra på Schubergstorpsvägen.

ANNONS

Stickande rökdunster

Dagen efter hade de tänkt tillbringa trädgården men höll sig mest inne.

– Jag hade tänkt sola lite i trädgården men det kom dunster av stickande rök nästan hela dagen. Men jag såg att grannarna stod ute och tvättade sina bilar för de var alldeles flagiga av aska. Vår stod under carporten och klarade sig, berättar Arne.

Närboende uppmanades via media att stänga ventilationen för att undvika att få in rök i bostäderna och det gjorde makarna Hansson som inte kände av någon rök inomhus.

Hörde smällar

Roy Düring Larsson på Bermansgatan låg och sov och märkte inte av branden på natten.

– Jag hörde att det small men tänkte inte så mycket mer på det. Men dagen efter hade jag tre gråa bilar att tvätta. Släpet brydde jag mig inte om utan tänkte att det regnar nog bort eftersom jag visste att det skulle bli regn idag, berättar Roy.

Frostnatt?

De kände lite röklukt i uterummet på söndagen men inget inne i själva bostaden.

Hans fru Christina reagerade när hon tittade ut på bilarna.

– Jag trodde först att det varit frost på natten när jag såg tre gråa bilar. Det är så sorgligt när sådant här händer och människors livsverk går upp i rök, konstaterar Christina Düring.

ANNONS
ANNONS