Joakim Stjernhage väntar in lunchgästerna. Varje dag kommer många av företagarna som arbetar i närheten för att äta lunch, bland annat i salladsbaren.
Joakim Stjernhage väntar in lunchgästerna. Varje dag kommer många av företagarna som arbetar i närheten för att äta lunch, bland annat i salladsbaren.

Inte som förr på ”Macken”

För 20 år sedan slogs portarna upp till Preem vid krysset vid E6 och 154 mot Ullared. Butiken finns kvar men utbudet har förändrats drastiskt.

ANNONS
|

– Då sålde vi mest reservdelar, oljor, glödlampor och sådant. Nu är det mest mat och dryck, säger Joakim Stjernström som äger butiken.

Han har varit med sedan starten 1997. Då som anställd platschef och sedan drygt tio år som egen företagare. Innan Preem jobbade han på flera andra bensinstationer i Halland och minns tiden när det såldes allt från avgassystem och däck på mackarna.

– Det var en härlig tid, men det är nästan roligare nu. I dag är det många fler kundmöten, eftersom att den vanligaste produkten vi säljer är kaffe.

Hur många liter säljer ni om dagen?

ANNONS

– Oj, det var en bra fråga. Jag har aldrig räknat faktiskt. Men vi brukar sälja ungefär 100-150 koppar om dagen så det blir ju en hel del, säger Joakim och skrattar.

Hyllan för bilreservdelar är minimal. Däremot är det massor av mat, godis och annat ät- och drickbart i butiken. För tre år sedan började de även med en salladsbar med självplock.

– Den har verkligen varit en succé. Vi har många företag runt omkring som uppskattar att komma hit och käka lunch. Sedan har vi såklart många som är på genomresa som stannar och köper något att äta också. En del vill ha lite nyttigare alternativ än Max och McDonalds som ligger här också. Då är vi ett bra komplement, säger Joakim.

Artikeln har varit publicerad i Falkenbergsposten

ANNONS