Ingen gripen för guldsmedskuppen

Maskerad man slog sönder montrar och flydde på cykel. Händelsen är rubricerad som grov stöld.

ANNONS
|

Polisen har ännu inte lyckats gripa den man som slog sönder montrar inne påguldsmedsbutiken Ernst Forssell och stal smycken. Under onsdagen fortsätter polisen arbetet med att få in information.

– Vad vi håller på med i dag är att påkalla uppmärksamheten från allmänheten och om det är någon som har sett honom. Vi är tacksamma för alla tips. Enligt de uppgifter vi har cyklade mannen från Storgatan mot järnvägsstationen och det är väl i stort sett där vi har tappat honom. I övrigt har vi några uppslag som vi arbetar med, men jag vill inte gå in närmare på vad det handlar om, säger Sverker Thorsson, förundersökningsledare på Falkenbergspolisen.

ANNONS

Senare på onsdagen fick polisen nya uppgifter om att ett vittne ska ha följt efter mannen till Badhusparken.

– Där cyklade mannen ifrån vittnet, men det kan man säga är den sista kända platsen som mannen sågs på, säger Sverker Thorsson.

Se bilder från guldsmedskuppen

Händelsen inträffade strax innan klockan 13 på tisdagen, då polisen fick larm om ett rån i butiken på Storgatan i Falkenberg. Under gårdagen gick polisen ut med bilder från övervakningskameran där en maskerad ses komma in i butiken med en väska runt armen. Mannen slog sönder montrar med någon form av tillhygge, men vad han har använt sig av vill inte polisen gå in på.

– Det vill vi inte gå ut med, säger Sverker Thorsson.

Personalen befann sig inne i ett annat rum när mannen kom in i butiken.

– De har valt att inte konfrontera honom, utan de stannade kvar inne i rummet, vilket var klokt gjort.Mannen var ensam inne i butiken, säger Sverker Thorsson.

HN har varit kontakt med personalen. De har dock valt att inte kommentera händelsen närmare men låter hälsa att de mår bra efter omständigheterna och att butiken nu har öppet som vanligt efter gårdagens städning.

ANNONS

Två vittnen som passerade förbi butiken, berättade på tisdagen för HN att de tittade in när de hörde glas krossas. De såg då en man sitta på huk inne i butiken.Mannen kom sedan ut och försvann därefter från platsen på cykel.

– Han såg nojjig ut, han sprang inte men gick beslutsamt. Jag såg direkt att något inte stämde när det satt någon på huk där inne, säger ett av vittnena.

Polisen arbetar med att samla in information från vittnen som ska ha sett något i samband med händelsen.

– Vi skulle gärna vilja komma i kontakt med samtliga vittnen, även de som pratat med HN, säger Sverker Thorsson.

Under tisdagen sökte flerapolispatruller efter rånaren. Enligt vittnesuppgifter till HN ska polisen ha synts till på Västra Gärdet.Mannen ska enligt polisen ha fått med sig halsband, ringar och örhängen. Polisen höll förhör med vittnen och butikspersonal och samlade även in kameraövervakningsbilder och under tisdagseftermiddagen spärrades butiken av för en teknisk undersökning. Enligt polisen var mannen klädd i en randig tröja och hade keps och solglasögon på sig.

Senare under tisdagen rubricerades händelsen om till grov stöld på grund av att mannen inte hotade eller skadade personalen.

Läs också: Tidigare guldsmedsrån i Falkenberg

ANNONS
ANNONS