Huvudkontor vill närmare högskola - flyttar från Falkenberg

Företaget Preconal flyttar sitt huvudkontor från Falkenberg till Halmstad - 28 tjänster påverkas.

ANNONS
|

Orsaken till flytten är att företaget vill ha bättre lokaler för en växande verksamhet - och komma närmare högskolan. Den 12 maj bär det av till Spetsvinkelgatan i Halmstad.

– Vi har haft svårt att locka till oss ingenjörer. Det är en bristvara. Vi flyttar till Halmstad för att kunna ha ett närmare samarbete med högskolan där ingenjörerna utbildas, säger Anders Nicklasson, vd på Preconal.

Förhoppningen är att kunna marknadsföra sitt varumärke bland studenterna och locka till sig de blivande ingenjörerna genom att erbjuda praktikarbeten.

Företaget grundades i Falkenberg på 1960-talet och huvudkontoret har legat i kommunen fram till nu. Även om huvudkontoret byter stad stannar produktionen, och ett 30-tal anställda, kvar i fabriken på Vinbergs hed.

ANNONS

– Vi kommer fortsätta att vara en stor viktig arbetsgivare i Falkenberg, säger Nicklasson.

Det är 28 tjänstmän på huvudkontoret som påverkas av flytten. Samtliga har fått erbjudande om omplacering.

– Vi hoppas och tror att alla vill följa med till Halmstad, säger vd:n.

Enligt Fredrik Jansson, som är fackligt ombud för Unionen, är känslorna inför flytten blandade hos de anställda.

– Hälften av dem bor i Halmstad och tycker det är bra. De som bor i Falkenberg får ju längre pendling. Men generellt är det en positiv flytt för företagets bästa, säger han.

Preconal levererar dörrar och fönster av aluminium, glasfasader samt ståldörrar för att skapa lösningar till byggnader, bland annat till arkitekter. I deras portfölj finns Varbergs kurort. De har 136 anställda på ett par orter i Sverige och omsätter 320 miljoner kronor.

Anders Nicklasson berättar att företaget har stora planer på att expandera sin verksamhet de kommande åren och att de därför planerar att anställa fler.

– På det nya kontoret finns det plats för 40 anställda som vi hoppas kunna fylla upp med tiden. Vi har en kraftig expansionsplan och flytten är ett sätt att säkerställa den, säger Anders Nicklasson.

ANNONS