Linnea Winroth, 22 år, ska bevaka Melodifestivalen som reporter på Melodiexpeditionen.
Linnea Winroth, 22 år, ska bevaka Melodifestivalen som reporter på Melodiexpeditionen.

Hon följer Melodifestivalen bakom kulisserna

Schlagerfantasten Linnea Winroth från Falkenberg är reporter på Melodifestivalen i vår.

ANNONS
|

Du är en av två reportrar på Melodiexpeditionen. Vad innebär det?

– Vi jobbar för Postkodlotteriet, som är en av Melodifestivalens stora sponsorer. Vår uppgift är bland annat att sköta sociala medier. Vi ska åka runt till alla sex städer som har deltävlingar och göra lite intervjuer, hålla i tävlingar och göra backstage-reportage.

Hur fick du det här uppdraget?

– Det var en tävling för schlager- och Melodifestivalsfantaster. Jag skickade in en instagrambild från när jag var på presskonferensen för Melodifestivalen 2015. Sedan hörde de av sig och ville ha lite mer uppgifter. När jag var på fjällsemester ringde de och överraskade med att jag blivit utvald.

ANNONS

Vad är det du gillar så mycket med Melodifestivalen?

– Jag har alltid älskat musik, sång och dans. Det är så häftigt med hela scenshowen. Hur alla bidrag har jobbat ett halvår för att prestera de här tre minuterna på scen. Jag har varit med och kollat på många sändningar på plats och det är kul att se alla uppträdanden. Men det jag fascineras mest av är av allt bakom, som man inte ser i rutan. Jag tror inte alla inser hur mycket jobb det är.

Har du gjort något liknande tidigare?

– När jag gick på gymnasiet hade jag sommarjobb på Radio Wake Up. Då fick jag bland annat intervjua kändisar på Lotta på Liseberg.

Vad fick dig att lämna Falkenberg för Stockholm?

– Jag älskar event och bestämde mig under gymnasietiden för att plugga vidare inom det. Men jag kom inte in på utbildningen så jag jobbade istället och sökte igen nästa år. Så höll jag på i tre år innan jag tröttnade, packade mina grejer och flyttade till Stockholm för drygt ett år sedan. Nu jobbar jag för ett företag som håller på med företagsevents.

ANNONS