Han sätter upp ny konst på offentlig plats

Under 2015 gladde han många falkenbergare genom att sätta upp skyltar med tänkvärda budskap på olika platser i stan. Nu har konstnären Arne Jonsving placerat ut en ny tavla.

ANNONS
|

"Du duger som du är" och "Allt kommer att bli bra". De positiva och tänkvärda budskapen på Arne Jonsvings "illegala vägskyltar" gladde många falkenbergare under våren 2015. Totalt blev det fyra skyltar som alla hann sitta uppe en tid innan Arne klev fram och berättade att han var mannen bakom "kuppen".

Nu har Falkenbergskonstnären satt upp en ny tavla på Doktorspromenaden.

– Det är en kul grej. Jag gör det för att se om det blir några reaktioner – och det har det redan blivit. Det är många som har skrivit positivt på Facebook, säger Arne Jonsving.

Tavlan, som Arne har satt upp på ett dött träd, är tvådimensionell och visar olika motiv beroende på varifrån den beskådas. Tittar man från ena hållet visar tavlan en båt i en blank sjö. Ser man tavlan från andra hållet syns en sandstrand.

ANNONS

Arne har tidigare skapat flera tavlor med hjälp av samma teknik. En sitter på hans egen husfasad.

– På ena sidan är det Gamla stan och på andra sida Tullbron. Det är många som stannar och tittar när de går förbi.

Läs också: Skyltarna flyttas inom kort

Nu hoppas Arne att tavlan på Doktorspromenaden ska få sitta kvar länge.

– Det kan ju vara någon som tycker att det är käckt att ta hem tavlan. Men vi får hoppas på det bästa, säger Arne som har behandlat tavlan med båtlack för att den ska tåla väder och vind.

Kommer du sätta upp fler tavlor?

– Jag har inga planer på det nu, men man vet aldrig.

Läs också: Ätrans stränder förblir ostädade

ANNONS