Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
Prova

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 1 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

1/2
ANNONS ▼

Han blev årets hedersmedlem

Prästen Peder Jarnvall blev årets hedersmedlem i Pride Falkenberg.”Han är en röst som vågar säga ifrån och som visar vägen” löd motiveringen. 

Peder Jarnvall är präst och bor tillsammans med sin man Hans-Erik Karlsson på en gård strax utanför Falkenberg. Förvånad och rörd klev han upp på scenen för att ta emot utmärkelsen.
– Det är inte ofta jag börjar med att säga ” oförberedd som jag är”, jag brukar vara förberedd. Jag är så otroligt rörd att jag inte hittar orden, sa den nye hedersmedlemmen. Han fann sig snabbt fann sig i situationen.
– Jag tror att vi alla kan vara vardagens röst och varje gång ett människovärde ifrågasätts så är det du och jag som blir en samfälld röst för mänskligt värde. Till syvende och sist handlar det om ditt och mitt val.

Peder Jarnvall beskrev sin kärlek för sin man och förklarade att han fortfarande känner sig glad för att han som kommer från en storstad fick gifta sig med en riktig halländsk bondson. 
Förra året utsågs Malin G Lilja till årets hedersmedlem för sitt arbete med en regnbågsbokhylla i Falkenbergs bibliotek.
 

MEST LÄST