Girlpower och FFF på plats när ny fotbollsplan firades i Sloalyckan

Kicktävlingar, skott på mål och fixa autografer. Falkenbergs FF på plats för att umgås med barn och unga när den nya fotbollsplanen på Sloalyckan invigdes.

ANNONS
|

Assma, Gunel, Balkis, Majlinda, Zahra och Emma står och kickar boll tillsammans. De bor i Sloalyckan och är här för invigningen av den nya fotbollsplanen och för att träffa spelarna från FFF och spela fotboll såklart.

– Jag har lärt mig att kicka i dag. Jag gillar mest kvinnliga spelare, Martha hon är bra tycker jag, säger Zahra.

– Ja, det är viktigt att vi tjejer tar plats också och visar killarna att vi också kan vinna. Det borde också finnas fotbollskort för tjejer, säger kompisen Gunel.

Fabo ordnade invigningen tillsammans med FFF. Falkenbergs FF brukar åka runt till olika områden i Falkenberg för att uppmuntra ungdomar till att spela fotboll.

ANNONS

– Det är viktigt att vi kommer ut i staden och visar vilka vi är. Det är viktigt som ung att man har en aktivitet och ett sammanhang, säger spelaren Per Karlsson.

Roger Almén, marknadschef på Fabo förklarar att de har ett tätt samarbete med FFF för att engagera olika föreningar och skapa mötesplatser.

– Det är viktigt att man fångar upp och lockar ungdomarna in i föreningslivet. Det är kul att FFF vill vara med. De är ju ungdomarnas idoler, säger han.

Det bjöds på saft och bullar och Fabo öppnade även upp för boendedialog på torsdagseftermiddagen. De som inte intresserade sig utav fotboll kunde komma och prata med Fabo hur de upplever sitt bostadsområde.

– Det är jättekul att se att det blev så uppskattat. Fotbollsplanen är till för alla när som helst. Jag hoppas detta skapar en ny mötesplats för trygghet och gemenskap, säger Roger Almén

ANNONS