Gekås lägger ner stridsyxan

Gekås drar tillbaka hoten om stämning i namntvisten kring Hotell Ulla. – Nu har oron släppt, säger hotellägaren Pierre Heramb.

ANNONS
|

Det var i somras som tvisten mellan Gekås och Pierre Herambs nystartade Hotell Ulla blossade upp. Hotellets skylt på fasad var intill förväxling lik Gekås logga i fråga om typsnitt och färger, menade varuhusjättens vd Jan Wallberg.

Riksmedia beskrev konflikten som en klassisk David-mot-Goliat-historia. I somras hoppades förvisso Wallberg på en odramatisk lösning på tvisten men var inte främmande för en juridisk process. Några månader senare har stridsropen tystnat. I veckan bjöd Gekås-vd:n in till ett möte.

– Det här hade kunnat bli en tvist under flera år. Namnet äger jag och färgerna är svenska flaggans. När det gäller typsnitt är det inte så lätt. Det hade nog varit 50-50. Det är en tvist som ingen hade tjänat på. Nu har oron släppt och vi är jätteglada för beskedet från Gekås och kan se storheten i det, säger Pierre Heramb.

ANNONS

Jan Wallberg bekräftar mötet:

– Vi träffades och vi går inte vidare med någon juridisk process. Visst finns det en förväxlingsrisk och det blir vårt problem om vistelsen där skulle upplevas som negativ. Det kan bli badwill för vårt varumärke, säger han och fortsätter:

– Men det har fungerat väl under sommaren och då finns det ingen anledning att starta en stor juridisk process.

Hotellet, som fram till nyligen var asylboende under namnet Hotell Hjärtared, har haft god beläggning i alla 61 rum sedan starten den 27 juni.

– Vi har haft 85,6 procents beläggning. Vi har inte riktigt haft tid för allt detta. Det är först nu som lågsäsongen börjar och vi kan börja hämta andan och fundera åt vilket håll vi ska gå, säger Pierre Heramb.

Sedan migrationsverket sa upp kontraktet har rykten om en försäljning varit i svang. Det tillbakavisar dock ägaren.

– Vi har inte haft ute några annonser. Vi fick ett bud innan vi blev ett hotell men det tackade vi nej till. Vi har sagt att vi har för avsikt att driva det några år, sedan får vi se om vi säljer eller behåller. Ens liv förändras ju hela tiden. Men det är fortfarande i min ägo, säger Pierre Heramb.

ANNONS
ANNONS